За една и съща длъжност служители на Софийския университет Св.

...
За една и съща длъжност служители на Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Служители на СУ получавали различни допълнителни възнаграждения за една и съща длъжност

За една и съща служба чиновници на Софийския университет " Св. Климент Охридски " са получавали разнообразни спомагателни трудови хонорари. Близо 20 млн. лв. са възнагражденията за предходната година - това е половината от годишната държавна дотация, сподели за " Хоризонт " Симеон Георгиев , член на Академичния съвет:

Не се следи едно еднообразно оценяване на идентичен тип труд. В таблицата попадат най-различни суми, а би било редно и разумно да си получават твърди суми докторите и твърди суми докторите на науките, само че това в таблицата не е по този начин, има много огромно разминаване в идентични длъжности. Началник на един отдел е взел една сума, шеф на различен отдел е взел към хиляда лв. единствено под формата на в допълнение заплащане за една година, което демонстрира някакво съществуване на неявяване на безпристрастност, съобщи Симеон Георгиев, член на Академичния съвет на Софийския университет.

От образователното заведение излязоха с публична позиция, че спомагателните трудови хонорари не се раздават случайно, а се дължат по закон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР