За единия кандидат - Евгени Георгиев, гласуваха 5 от членовете

...
За единия кандидат - Евгени Георгиев, гласуваха 5 от членовете
Коментари Харесай

ВСС пак не избра председател на Софийски градски съд

За единия претендент - Евгени Георгиев, гласоподаваха 5 от членовете на колегията – ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, Красимир Шекерджиев, Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева и Олга Керелска.

За другия - Светлин Михайлов, гласа си дадоха единствено 2-ма - Севдалин Мавров и Боян Новански.

Седем от кадровиците гласоподаваха срещу и двете кандидатури.

Единият от кандидатите би трябвало да получи най-малко 8 гласа, с цел да оглави Софийски градски съд, който от към половин година е без титулярен началник, откакто Калоян Топалов подаде изненадващо оставка.

Първият опит да бъде определен нов ръководител се провали поради заболяване на Михайлов, който показа документ, че е бил в Правителствена болница .

Преди гласуването пред правосъдните кадровици Евгени Георгиев подчертава върху съдийското самоуправление и заявява, че не би управлявал еднолично Софийски градски съд, съобщи БНР. За собствен приоритет той уточни оправянето с стратегия "Натовареност ", преди всичко с повече правосъдни зали.

Той беше разпитан за специализациите му в чужбина, както и за акциите му във банкрутиралата КТБ, които са били 58 на брой и ги е изгубил след затварянето на банката.

Светлин Михайлов пък съобщи, че е окуражен да направи Софийски градски съд сполучлив съд. По думите му това е съд, в който се работи умерено и няма интриги. Той отхвърли спекулациите към високия му витален стандарт. Според подадената от него данъчна декларация магистратът има към 1 млн. от вложения в парцели , само че той изясни, че е почтен, че всички покупко-продажби са законни и прикани да не се бърка персонален и професионален живот.

И двамата претенденти, които се самономинираха, имат своите критици. На фона на подозренията за финансовото положение на Михайлов, други пък подозират Георгиев в зависимости от непознати неправителствени организации, подпомагали планове по линия на медиацията, с която той е бил зает като арбитър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР