За един месец Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

...
За един месец Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)
Коментари Харесай

БАБХ инспектира над 2700 детски ясли, градини и училища

За един месец Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ревизира 2705 хранителни блокове към детски ясли, детски градини, детски кухни-майки и учебни столове и бюфети на територията на цялата страна.

БАБХ сформира 28 акта и 136 наставления на хранителни блокове за разнообразни нарушавания.

 БАБХ иззе тонове храни и затвори 13 обекта
БАБХ иззе тонове храни и затвори 13 обекта

Ивършени са над 3000 изключителни инспекции

Целта на засиленият надзор, във връзка новата образователна година, е да ревизира сходството на обектите с условията на настоящото законодателство .

Констатираните нарушавания са най-често с вързани с несъответствия по сградов фонд и съоръжение , неточни и нередовно водени записи по Системите за ръководство на сигурността на храните (СУБХ), съществуване на храни, които не дават отговор на характерните условия и качество на храните, предлагани в детските заведения, учебни столове и обекти за търговия на дребно на територията на учебни заведения и на детските заведения. На някои от местата са предлагани храни с изминал период на валидност или без документи за генезис. Някои от обектите пък не са били регистрираани по член 12 от Закона за храните.

 Двамата инспектори на БАБХ остават в ареста за рушвет
Двамата инспектори на БАБХ остават в ареста за рушвет

Внасят в съда искане да останат с непрекъсната мярка

След инспекциите на организацията за заличаване са изпратени: 24 литра прясно мляко, 155 яйца и над 70 кг храни, от които 13 кг артикул от птиче месо със наличие на соев протеин и консерванти, близо 1 кг кашкавал, който не е създаден по БДС, както и 850 г замразена риба с изминал период на валидност и над 18 кг бисквити в противоречие с условията на Наредба 9/2011г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР