За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са

...
За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Нямаше пари за 50-те лв. за пенсионерите и за лекарите на първа линия

" За двете ограничения, за които предходното държавно управление разгласи, че са финансово обезпечени за месеци напред - спомагателните 50 лева за пенсионери и спомагателните средства за лекарите на първа линия , се оказа, че такива средства няма. Беше пуснато питане до министерствата дали могат да обезпечат част от тези средства ". Това сподели пред Нова телевизия служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

От бюджета на правосъдното министерство са заделени над 3 млн. лева . Това е резултат от интензивен труд на него и заместници му. Стоилов планува, че е допустимо е да се стигне до " сериозни положения в избрани браншове, въз основата на признатия и некоригиран бюджет ".
 Елена Йончева даде обещание да сезира европейските институции за подслушването
Елена Йончева даде обещание да сезира европейските институции за подслушването

Аферата " Бойкогейт " да потопи мафиотската конструкция, която отвлече правото у нас

Относно абсурда с подслушванията правосъдният министър призна, че е в ъзможно политици да бъдат подслушвани, само че различен е въпросът дали това е законно или не. " Щом има механически средства, опция съществува . Трябва да бъде преценено дали е упражнена тази опция по отношение на закона ", съобщи Стоилов по отношение на абсурда с подслушването на политици, за което пръв заприказва ген. Атанас Атанасов.

Подобни практики са несъвместими с върховенството на закона и не би трябвало да бъдат употребявани като политическо средство. Той чака да има доказателства. " След като бяха направени такива заявки на най-високо равнище, това се изисква и би трябвало да бъдат ангажирани органите, които могат да дадат отговори на този въпрос. А не политиците да не престават да спорят ", сподели още служебният министър.
 Жан Виденов поддържа Румен Радев за втори мандат
Жан Виденов поддържа Румен Радев за втори мандат

Виденов обаче го прикани да внимава с пипането на спецслужбите

За Жан Виденов Стоилов си спомня, че разликите с него и Българска социалистическа партия са се появили още през 1996 година Тогава в Българска социалистическа партия са се водили остри полемики за промяна на държавното управление в средата на мандата . Това не се случило. Стоилов изрази терзание по отношение на метода, по който Виденов приказва за социалистическата партия .

" Мисля, че дейностите на хората, които желаят България да има лява и национална политика, даже и да оспорват дейностите на други партии, които претендират за същото, не би трябвало да наподобява, че това води до спомагателни напрежения, вместо да се очертае един нов път, в който всички партии да предложат своето виждане ", добави той.
 Жан Виденов: Не съм се крил, желая да върна доверието в политиката
Жан Виденов: Не съм се крил, желая да върна доверието в политиката

Целта на обединението към Виденов - да обърне шахматната политическа дъска
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР