За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са

...
За двете мерки, за които предишното правителство обяви, че са
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: В бюджета нямаше средства за допълнителните пари за пенсионерите и лекарите

За двете ограничения, за които предходното държавно управление разгласи, че са финансовото обезпечени за месеци напред – спомагателните 50 лева за пенсионери и спомагателните средства за лекарите на първа линия, се оказа, че такива средства няма. Беше пуснато питане до министерствата дали могат да обезпечат част от тези средства. Това съобщи в изявление за Нова телевиция служебният правосъден министър .
Стоилов акцентира, че правосъдното министерство е заделило над 3 млн. лева, откакто дружно със заместници му „ са стояли до мрачно ”, с цел да открият опция за запаси в бюджета. Стоилов сигнализира, че е допустимо да се стигне до „ сериозни положения в избрани браншове, въз основата на признатия и некоригиран бюджет ”.
 Янаки Стоилов: Сами ще създадем разбор на спецпрокуратурата Янаки Стоилов: Сами ще създадем разбор на спецпрокуратурата
Министерството на правораздаването ще изиска информация от всички органи, които имат отношение към спецпрокуратурата – единствено обстоятелства, за...
„ Възможно е политици да бъдат . Друг е въпросът дали това е законно или не. Щом има механически средства, опция съществува. Трябва да бъде преценено дали е упражнена тази опция по отношение на закона ”, съобщи Стоилов по отношение на абсурда с подслушването на политици, за което пръв заприказва ген. Атанас Атанасов.
Според него тези въпроси са изцяло несъвместими с върховенството на закона и не би трябвало да бъдат употребявани като политическо средство.
„ Очаквам да има продължение и изясненост по тези изказвания, които могат да бъдат потвърдени по съответния ред. След като бяха направени такива заявки на най-високо равнище, това се изисква и би трябвало да бъдат ангажирани органите, които могат да дадат отговори на този въпрос. А не политиците да не престават да спорят ”, сподели още служебният министър.
За Стоилов си спомня, че разликите са се появили още през 1996 година Тогава в Българска социалистическа партия са се водили остри полемики за промяна на държавното управление в средата на мандата. Това не се случило. Стоилов изрази терзание по отношение на метода, по който Виденов приказва за социалистическата партия.
 Борисов: Бюджетът е на остатък от над 115 млн. лева Борисов: Бюджетът е на остатък от над 115 млн. лева
За първите четири месеца на 2021 година бюджетът е на остатък от 115,4 млн. лева, като единствено за месец април предстоящият остатък е към 735...
„ Мисля, че дейностите на хората, които желаят България да има лява и национална политика, даже и да оспорват дейностите на други партии, които претендират за същото, не би трябвало да наподобява, че това води до спомагателни напрежения, вместо да се очертае един нов път, в който всички партии да предложат своето виждане ”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР