За двете компании обаче ще бъде трудно да участват в

...
За двете компании обаче ще бъде трудно да участват в
Коментари Харесай

Япония оставя шансове на Huawei и ZTE в частния сектор

За двете компании обаче ще бъде мъчно да вземат участие в държавни поръчки

Япония се обрисува като следващата страна, в която Huawei и ZTE мъчно ще вършат бизнес (източник: CC0 Public Domain)

Японското държавно управление няма проекти да изисква от частните компании да заобикалят закупуването на „ телекомуникационно съоръжение, което може да има злонамерени функционалности ”, като да вземем за пример приключване на информация, съобщи в четвъртък неговият топ представител Йошихиде Суга.

Коментарът допуска, че Япония не има намерение да уголемява към частния бизнес политиката си да не закупува подозрително съоръжение за държавното управление. Това стана, откакто в понеделник страната издаде политическа инструкция за нуждата от поддържане на киберсигурността в границите на публичните поръчки.
още по тематиката
Макар че китайските снабдители на телекомуникационно съоръжение Huawei Technologies и ZTE  не са категорично упоменати, източници, представени от Ройтерс, настояват, че директивата има за цел да попречи на присъединяване на въпросните китайски производители в държавните поръчки в Япония.

Китайските снабдители на телеком съоръжение към този момент се изправиха пред непреодолими загради в Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия и Англия. Наскоро финансовият шеф на Huawei Менг Уанджоу беше задържана в Канада, поради нарушение на наказания против Иран.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР