За две седмици - стотици шофьори са заснети да карат

...
За две седмици - стотици шофьори са заснети да карат
Коментари Харесай

За 2 седмици: 2358 нарушения на движението само по бул. „Черни връх“ в София

За две седмици - стотици водачи са снимани да карат в нарушаване в София. Само на бул. „ Черни връх “ нарушаванията са 2358, като най-високата записана скорост е 160 км/ч при позволена - 50 км/ч. Това накара Столична община да предприеме ограничения за сигурност, съобщи Би Ти Ви.

„ Приема се пакет от над 16 ограничения. На първо място са ограниченията по инфраструктурата - построяваме така наречен бъмпъри, полусфери пред пешеходни пътеки, с цел да се понижава скоростта. Предвижда се създаване на характерни настилки, подобряващи сцеплението при прекъсване преди пешеходни пътеки, междинни острови, на които пешеходец може да спре и да изчака преминаващите коли. Обезопасяване на спирките, а имено бордюри със характерен профил, които отблъскват колите назад “, описа Прошко Прошков, член на комисията по превоз на СОС.

Целта е да се промени напълно държанието на водачите.
„ Много хора считат, че това, че пътят и асфалтът са гладки, могат да развиват скоростите, които разрешават техните транспортни средства. Това ще ги накара да се движат със скорост, която е естествена, с цел да могат да реагират при зародила обстановка “, сподели Росен Рапчев, гл. контрольор към ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Общината планува и ограничения по надзор и упорства за увеличение на полицейските патрули, които наблюдават за нарушавания на пътя.

„ Възнамеряваме да дарим проби за приложимост на наркотични субстанции. Трябва да е равно за всички. Инцидентът нощес с дете още веднъж е със чиновник на реда. Тази морална разруха е на всички места сред нас “, каза Прошко Прошков.

На прага на зимния сезон от ДА „ Безопасност на придвижването по пътищата “ поучават:
„ Тъмната част на денонощието е все по-голяма. Пешеходците не са толкоз добре забележими за водачите. Поставяйте си някакви светлоотразителни детайли “.
Новите ограничения ще влязат в действие допустимо най-скоро.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР