За две седмици жителите на Асеновград спират с протестите. Това

...
За две седмици жителите на Асеновград спират с протестите. Това
Коментари Харесай

Протестите в Асеновград спират, но само за...

За две седмици жителите на Асеновград стопират с митингите. Това сподели Иво Величков, член на Инициативния комитет в Асеновград, след извършена среща с вицепремиера Валери Симеонов в Министерски съвет, оповестява " Фокус ". „ Срещата беше градивна, поеха се съответни задължения. Те са – основаване и обновяване на уговорката за основаване на сектор в ромската махала в Асеновград, поето от вицепремиера Валери Симеонов, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, зам.-министъра на районното развиване Валентин Яворов “, изясни Величков.

„ Другият ангажимент е за защита на спортистите, които бяха унизени от ромите, също така възбрана за къпане във фонтаните и всевъзможни противозаконни дейности в центъра на Асеновград. Основното ни искане е обвързвано със сигурността “, добави той. „ Поеха уговорката да се обръща внимание на всички сигнали, които се изпращат за персонални закани на етническа основа “, разясни Иво Величков.

„ Удовлетворени сме. Сроковете за осъществяване на тези претенции са две седмици. След две седмици ще имаме среща с вицепремиера Валери Симеонов. За две седмици стопираме митингите, с цел да да забележим резултатите “, сподели още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР