За две седмици близо три пъти се е увеличил броят

...
За две седмици близо три пъти се е увеличил броят
Коментари Харесай

На фона на ръст от COVID-19: Ваксинирането у нас продължава да буксува


За две седмици близо три пъти се е нараснал броят на инфектираните с ковид. Причината - в пъти по-заразния пети подвариант на Омикрон.

Ваксинирането продължава да буксува. Със приключена имунизация са към 30 на 100 от българите. Едва 11 % имат подсилваща доза. А с втори бустер са 0,06 на 100 от популацията.

Именно четвъртата доза може да ограничи разпространяването на COVID-19, споделят специалисти.

От през днешния ден Силвия има четвърта ваксина против COVID-19. Забелязва, че местата, на които може да се ваксинира, понижават.

„ Първата ми стъпка беше да се свържа с персоналната ми лекарка - тя непосредствено ми съобщи, че при нея няма интерес и е по-добре да потърся някъде другаде. Звъннах на медицински център в оповестения лист, където ми споделиха същото. В последна сметка стигнах до това да прозвъня РЗИ “, съобщи Силвия Тодорова.

Успява да се имунизира точно в столичната здравна ревизия.

„ От предходната седмица в действителност има засилен интерес, заради което към този момент действат три кабинета. Повечето са за бустерни дози, само че има и хора, които вземат решение в този момент за първи път да се имунизират “, съобщи доктор Вяра Георгиева, РЗИ – София.

Възможност за имунизация има и при персоналните лекари. Но касата не заплаща за ваксиниране на неосигурени или пациенти, които не са в листата им.

А имунизацията остава най-хубавият метод да се предпазим от по-заразния подвариант на „ Омикрон “. Инфектиран с него може да болести повече от 18 души.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР