За две денонощия Израел нанесе тежък удар на радикалните групи

...
За две денонощия Израел нанесе тежък удар на радикалните групи
Коментари Харесай

Израел нанесе тежък удар на радикалните групи в Газа и се готви за продължение на кампанията

За две денонощия Израел нанесе тежък удар на радикалните групи в Газа и се готви за продължение на акцията, съобщи израелският министър председател и министър на защитата Бенямин Нетаняху, съобщи ТАСС.

" За последните два дни нанесохме мощен удар по групировките Хамас и Ислямски джихад, атакувахме над 350 цели, нанесохме удари по водачите на радикалите и разрушихме обекти на терористите. Кампанията още не е завършила и изисква самообладание и разсъдителност. Готвим се за продължение. Нашата цел беше и остава гарантирането на мир и сигурност за жителите на южната част на Израел ", се споделя в изказване на премиера, представено от неговата канцелария.
Според израелските военни за съвсем две денонощия на конфликти от сутринта на 4 май палестинските радикали от линията Газа са изстреляли по Израел към 700 ракети. Системата " Железен купол " е прехванала 240 от тях. В отговор израелски танкове, самолети и хеликоптери са поразили 350 военни обекта на Хамас и Ислямски джихад в линията Газа.

При ракетния обстрел починаха четирима израелци, няколко получиха тежки рани, а потърпевшите са десетки. По данни на телевизия " Ал Хадас " вследствие на израелските удари са починали минимум 14 палестинци, а десетки бяха ранени.
С посредничеството на Египет през нощта беше реализирано съглашение за преустановяване на огъня, което стартира да работи през днешния ден в 4:30 ч. (1,30 ч. по Гринуич).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР