За дванадесети пореден сезон, за почти 2 дузини мачове в

...
За дванадесети пореден сезон, за почти 2 дузини мачове в
Коментари Харесай

ЦСКА пак на колене в Разград! Кабаков отново се показа като слуга на силните на деня

За дванадесети следващ сезон, за съвсем 2 дузини мачове в Разград против Лудогорец, ЦСКА се проваля. Отново и още веднъж. Пак и отново. " Армейците " имат всичко на всичко 1 триумф като посетител над своя огромен съперник в последната повече от декада и то в среща за Купата, а не за шампионат. И довечера " алените " изгубиха, този път с 1:2 и по този начин разочароваха почитателите си, които след провалянето от Базел в плейофа на Лигата на конференциите и слабата игра + крушение против безконечния противник - Левски, отново остават с празни ръце в дерби мач.

Така " орлите " дадоха мощна поръчка за 12-а поредна купа, а ЦСКА ще би трябвало да преглътне горчивия хап и да усъвършенства резултатите си в тези директни конфликти с съперници от челото. 

Резултатът ненапълно е абсурден, защото селекцията на Саша Илич изигра доста мощен дуел в Разград, само че единствено положителните намеси на вратаря Серджио Падт лишиха гостите от точка или три.

Ранен задатък за " зелените " даде Матиас Тисера още в осмата минута, до момента в който Амос Юга изравни в 56-ата. В последна сметка всичко беше решено от непредвидения воин Якуб Пьотровски разписал малко преди края.

ЦСКА имаше искания, че е  ощетен и от основния арбитър Георги Кабаков, който не отсъди дузпа за " алените " през първата част. Тогава с ръка ясно се видя, че играе Нонато, само че пловдивският съдия потвърди, че е прислужник на мощните на деня. Това се знае чудесно в Европа и по света, където ФИФА разумно го остави отвън нарядите за Мондиала.

 Снимка 590538

Източник: startphoto.bg

Лудогорец се намира на второто място във краткотрайното класиране с 26 точки, до момента в който ЦСКА е под №3, с точка по-малко.

Голямото дерби на " Хювефарма Арена " започва по отговарящ метод. ЦСКА изненада домакините с друга игрова групировка, при която трима в сърцето на защитата бяха Амос Юга, Християн Петров и Юрген Матей. Целият план обаче бързо можеше да даде нежелателен резултат, откакто остро подаване на Дени Групер насмалко не бе засечено от дебнещия в офанзива Матиас Тисера.

Отговорът на ЦСКА бе отговарящ и " армейците " бяха доста покрай това да поведат в Разград с настъпването на 180-ата секунда. Шагоян задържа под свое притежание топката до оптималния момент, когато технично с пета пусна за дублиралия го Браян Морено. Колумбиецът стреля от съвсем нулев ъгъл и ненапълно предстоящо не откри мечтаната мрежа на противника.

Шампионите от Лудогорец стигнаха до откриващото попадение в мача. Това се случи в осмата минута, когато заставен от новата групировка на " алените ", Юрген Матей трябваше да блокира надалеч по-пъргавия Рик Джонатан по крилото. Бразилецът преодоля най-хубавия защитник на гостите, след което достави съвършена топка към дузпата за Тисера, който този път нямаше прошка и от близко матира Бусато за 1:0.

Матиас Тисера съумя да употребява пространството зад тила на Юрген Матей в 16-ата минута. Аржентинецът мигновено комбинира с Каули, а той копна за намиращия се вдясно Кирил Десподов. Звездата на българския народен тим обаче разочарова със своя заключителен изстрел диагонално.

 Снимка 590534

Източник: startphoto.bg

Футболистите от ЦСКА желаеха дузпа в своя изгода, когато настъпи 22-ата минута. " Армейците " извършиха поредност от кронери пред разградската врата, а при последния завъртяната на първа греда топка като че ли срещна ръката на бразилеца Нонато. Това накара гостите да изискат углавен удар, само че Георги Кабаков съвсем незабавно остави броженията им без положителен отговор.

Паритетът като по знамение не беше възобновен в 33-ата минута от дербито. " Червените " заложиха на своето най-силно оръжие - статичните положения и насмалко тъкмо едно такова не порази разградските домакини. Тибо Вион запрати кълбото към далечната греда, където Маурисио Гарсес се измъкна от персоналния си надзирател и насочи удар с глава, който за негово страдание откри тялото на Серджио Падт, избавил на сантиметри пред своята голлиния.

Серджио Падт още веднъж се оказа последното затруднение пред това резултатът в Разград справедливо да стане 1:1. Жираир Шагоян изненада всички с концепцията си непосредствено да шутира от фаул, като местоположението не беше чак толкоз удачна за пряк удар. Националът на Армения обаче предприе този риск и единствено намесата с крайник на Падт предотврати неприятен миг за първенците.

 Снимка 590540

Източник: startphoto.bg

ЦСКА не спря със постоянните офанзивни изяви и след паузата. В 50-ата минута композиция сред Линдсет и Шопов приключи с изстрел на младежкия национал, който мина на сантиметри от лявата греда на Падт.

Маурисио Гарсес още веднъж имаше опцията да насочи с глава центриране от заобиколен свободен удар в 52-ата. В тази игрова обстановка от дербито спасяването на Падт се оказа надалеч по-лесно.

 Снимка 590535

Източник: startphoto.bg

Лудогорец несъмнено не си взе поука от мощните офанзивни дейности на ЦСКА и разумното се случи - подобаващ изравнителен гол в 55-ата минута. Всичко стартира с отлична опция пред Браян Морено, който шутира, но Падт мазета в корнер. При него обаче нямаше кой да спре Амос Юга, който от напълно близо прониза " орлите " с глава.

Амбицираните " армейци " бяха на крачка от това да шокират тотално първенеца на България в 63-ата минута. Браян Морено се вклини сред двамата централни бранители на Лудогорец и се възползва от точното центриране на Тибо Вион. Колумбиецът направи като че ли по сложното и от няма и метър запрати кълбото над горната греда.

И Лудогорец не пропусна да насочи своите рецензии към основния арбитър Кабаков, който съгласно тях не ги награди с дузпа в 70-ата минута. Тогава Текпетей падна на тревата след лек контакт с Амос Юга. Ганаецът не просто не беше весел с углавен удар, ами получи и жълт картон за препирня с рефера.

Четвърт час преди края, промяна на Саша Илич можеше да се окаже и фундаментална за развоя на събитията. Появилият се секунди по-рано Дюкенс Назон получи топката на отлична позиция, след което се обърна с лице към вратата и насочи шут, който не откри нейните контури.

Клишето гласи, че футболът е нелогична игра и това си пролича най-силно в 78-ата минута. Макар и " орлите " да изглеждаха притиснати до стената, те някак си откриха метод, по който още веднъж да се снабдят с водачеството в мача. Дени Групер беше оставен непокрит на фланга, след което подаде за намиращия се на дузпата Якуб Пьотровски. Полякът не насочи най-хубавия изстрел в своята кариера, само че пък той откри незащитения от Бусато ъгъл за 2:1.

ЦСКА отхвърляше да одобри неприятния процес на събитията и не спря да търси още веднъж изравняването. С виновната задача реши да се нагърби арменецът Шагоян, който технично си откри кулоар за пукотевица, само че и този път беше обезверен от Серджио Падт.

На 15 октомври ЦСКА ще търси наложителни три точки при семейството си на новака Хебър. Лудогорец има привидно елементарно посещение на закъсалия Берое.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР