За двама души от списъка с 19 имена,, няма данни

...
За двама души от списъка с 19 имена,, няма данни
Коментари Харесай

Двама от списъка Петков не са извършили престъпления, установи прокуратурата

За двама души от листата с 19 имена,, няма данни да са направили закононарушение, заяви държавното обвиняване. За други шестима няма службите нямат данни, които да ги свързват с импортираните от министър-председателя медийни изявления. Единственият, упоменат съответно в прокурорското известие, е някогашният началник на " Булгаргаз " Николай Павлов. Многократно Петков съобщи, че го държи виновен за увеличената цена на природния газ., а някогашният началник на " Булгаргаз " – разпитан като очевидец. Материалите от премиера са били изпратени на наблюдаващата Софийска градска прокуратура.

11 от 19

За 11 души от листата Министерство на вътрешните работи, ДАНС, данъчните и КПКОНПИ са изпратили данни, които може би биха били съотносими с материалите от Петков, написа още прокуратурата. Имена още веднъж не са упоменати. За самата информация също няма детайлности.

Още преди седмици, че не получава подпомагане от останалите. На няколко пъти бе декларирано, че от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и данъчните постъпват минимални по размер данни.

Самият Петков отнесе директория с 588 страници. Обяснението бе, че информацията е обществена, най-вече от медии, както и от информации през " Google ". При визитата си министър председателят разяснява, че е е написал домашното на прокуратурата и се надява те да проработят.

Премиерът загатна и няколко имена – Младен Михалев-Маджо, Хритофорос Аманатидис-Таки и на някогашния следовател Петьо Петров-Еврото, главен воин в " Осемте джуджета ".

Предисторията на визитата му бе прелюбопитна. Премиерът бе попитал основния прокурор Иван Гешев за какво не се работи против избрани хора, а шефът на държавното обвиняване бе схванал, че Петков има данни за осъществени закононарушения и е редно да бъде разпитан.

Ще питаме и други прокурори

Въпреки че досега не са открити данни за закононарушения за най-малко двама души, материалите за общо осем от листата ще бъдат изпратени за преценка на комепетентните прокурори. Те би трябвало да преценяват дали има съображение за формиране на дело, написа в известието. Как би могло да се стигне до следствие, откакто няма данни за закононарушение, не излиза наяве.

Прокуратурата за следващ път се застрахова, че следствието на закононарушения освен нейно обвързване.

" Борбата с престъпността е отговорност на огромен кръг от органи, както на изпълнителната, по този начин и на правосъдната власт. Евентуални дейности или бездействия от подготвеност на изпълнителната власт или други управляващи няма по какъв начин да бъдат вменени на прокуратурата ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР