За двадесет и пети път джазът ще изпълни Банско. Програмата

...
За двадесет и пети път джазът ще изпълни Банско. Програмата
Коментари Харесай

Изпълнители от 18 държави са в програмата на Банско джаз фестивал“

За двадесет и пети път джазът ще извърши Банско. Програмата на една от емблемите на планинския град – „ Банско джаз фестивал “, тази година събира в осем дни реализатори от осемнадесет страни в двадесет концерта.

От 6 до 13 август на сцената на „ Банско джаз фестивал “ ще свирят едни от най-популярните имена в света на джаза от целия свят. Програмата показаха на конференция през днешния ден кметът на Банско Иван Кадев, ръководителят на Управителния съвет на Асоциация Фестивалите в България Илияна Щерева и участници.

Тази година имаме мощно интернационално присъединяване, с водещи имена в джаза, а новото ще е джаз академия за млади, надарени и перспективни реализатори, разгласи кметът на Банско Иван Кадев.

Те ще могат да се изявяват на младежката сцена в ранните концерти, а в следобедните часове ще бъдат проведени джаз импровизации в разнообразни местоположения в града. Кулминацията ще са вечерните концерти, след които ще има джем сешъни.

Началото на „ Банско джаз фестивал “ тази година ще слагат Ангел Заберски Биг бенд и Милица Гладнишка, RADZ Band от Украйна и Electric shock от Унгария. Сред имената на тазгодишното издание са още Дафна Леви, Игор Уилкокс, Салвадор Сорбал и доста други, разгласи ръководителят на УС на Асоциация Фестивалите в България Илияна Щерева.

На фестивала ще бъдат показани специфични планове, които са неповторими за музикалната сцена в България, сподели още тя. Във втората фестивална вечер Любо Денев излиза на сцената с арменската изпълнителка Арпи Алто, която ще пее на четири езика – български, арменски, френски и британски.

Част от програмата издаде Любомир Денев, който се включи в конференцията онлайн, като уточни, че осъществяването на Арпи Алто ще стартира с „ Хубава си, моя горо “, която ще се съчетае с арменска ария.

„ Банско джаз фестивал “ среща на една сцена български и задгранични реализатори, оповестиха още уредниците. Такъв план е група „ Арифа “, показана от Живко Василев. В нея вземат участие, с изключение на него, музиканти от Турция, Унгария и Германия, а самата група е основана в Нидерландия. Те ще показват плана си „ Пътешествие по Дунава “.

На конференцията участваха още програмният шеф на радио „ Jazz FM” Светослав Николов, водещ на фестивала, и проф. Стефка Оникян, която е част от джаз академията на фестивала в Банско.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР