За двадесет и първи път на 17 и 18 юли

...
За двадесет и първи път на 17 и 18 юли
Коментари Харесай

500 деца събира детският музикално-фолклорен конкурс Орфеево изворче в Стара Загора

За двадесет и първи път на 17 и 18 юли Стара Загора ще бъде хазаин на Националния детски музикално-фолклорен конкурс „ Орфеево изворче “. Конкурсната стратегия ще премине в две от залите на Регионален исторически музей. Тази година присъединяване ще вземат 500 самостоятелни реализатори и камерни музикални сформира с до 12 реализатори на сцената. Официалното разкриване ще бъде от 17 юли от 10.00 часа на сцената на Лапидариума в Регионален исторически музей Стара Загора.  

И тази година за трета и четвърта възрастова група ще бъдат връчени годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Талантите ще се борят и за самостоятелни парични награди. Експертно жури ще отличи най-хубавите три осъществявания във всяка възрастова група- златен, сребърен и бронзов орден. 

Награждаването на участниците ще се организира след всяка възрастова група навън на сцената на Лапидариума.

През тази година, заради епидемиологичната конюнктура, във форума няма да се позволява присъединяване на танцови сформира в конкурсната стратегия. Конкурсът се провежда от Национален музикално- фолклорен съюз „ Орфеево изворче “ с поддръжката на Община Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР