За два случая на сифилис, единият от които у кърмаче,

...
За два случая на сифилис, единият от които у кърмаче,
Коментари Харесай

Майка от Монтана зарази бебето си със сифилис

За два случая на сифилис, единият от които у бебе, оповестяват от Регионалната здравна ревизия в Монтана. Болестта е открита от здравните управляващи през предходната седмица, научи организация BulNews.
Сифилисът се провокира от бактерия и се предава по сексуален път. Може да бъде и присъщ, като болната майка го придвижва на плода по време на бременността, посредством плацентата. Инфектирането може да се реализира както при положение на заразяване на майката преди зачатието, по този начин и по-късно, на разнообразни стадии от развиването на плода.
Сифилисът на кърмачето се демонстрира в първите два месеца след раждането. При такива заболели деца се откриват необятен набор аномалии от неврологичен, физически и интелектуален темперамент. 
Освен двата случая на сифилис, РЗИ-Монтана оповестява за още няколко заразни заболявания, засечени през миналата седмица. 
Регистрирани са 6 случая на скарлатина и 5 - на варицела. В засегнатите детски и образователни заведения са осъществени инспекции по епидемиологични показания, взети са нужните противоепидемични ограничения.
Има и 3 случая на ентероколит.
За интервала на територията на област Монтана са новодиагностицирани 12 лица с COVID-19 зараза. 
Заболяемостта от грип и ОРЗ в района е  42.83 на 10 000 души, което е в нормалните за сезона стойности.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР