За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи разследването

...
За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново приключи разследването
Коментари Харесай

Съдят шофьора на румънски автобус, причинил тежка катастрофа в района на с. Куцина с четирима загинали и петима увредени

За два месеца Окръжна прокуратура – Велико Търново завърши следствието по досъдебното произвеждане и внесе в съда обвинителен акт против водача на рейс, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и позволил тежко пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност е предизвикал гибел на четирима и телесни повреди на петима пасажери.

Обвинението против турския жител Дж.Дж. е за това, че на 06.08.2022 година към 01,30 часа, на първокачествен път I-5 (Русе – Маказа), в региона на землището на село Куцина, община Полски Тръмбеш, при ръководене на рейс „ Мерцедес “, с румънска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не направлявал непрестанно пътното транспортно средство и като се движил със скорост над 130 км/ч, (при ограничаване до 80 км/ч). В резултат на това позволил пътнотранспротно произшествие (последователно се блъснал в спрян автомобил и в крайпътно дърво), при което по  непредпазливост предизвикал гибел и телесни повреди на повече от едно лица, пътували в рейса – гибел на четири лица и междинна телесна щета на пет лица – закононарушение по чл.343, ал.4, вр. алинея 3, б. „ а “ и б. „ б “, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

По искане на прокуратурата, почетено от съда, обвиненият е с взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

За късия период на следствието, под управлението на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура –В. Търново, са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности от следователите при Национална следствена работа, с присъединяване на следователи от Окръжна следствена работа във В. Търново и чиновници на Областна дирекция на МВР- В. Търново. Проведени са  разпити, събрани са  документи, назначени са и направени експертизи във връзка със събраните доказателства, за изясняване на всички вероятни аргументи и механизма на причиняване на пътното произшествие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР