За два месеца и половина ДФ Земеделие“ е извърша близо

...
За два месеца и половина ДФ Земеделие“ е извърша близо
Коментари Харесай

7 500 проверки извърши ДФ `Земеделие` за два месеца |

За два месеца и половина Държавна фирма „ Земеделие “ е извърша близо 7 500 теренни инспекции на бенефициенти, декларирали присъединяване в схемите, ограниченията и стратегиите за Кампания 2020.

До момента са направени над 6 000 инспекции на място по подадените заявки по схемите и ограниченията на директни заплащания за Кампания 2020. От тях близо 1500, обхващащи 32 29,66 ха, са осъществените визити на място на заявените площи по схемите за обвързано подкрепяне. При тях на място се мери размера на парцелите и се установи съществуването на декларираните за подкрепи култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да подсигуряват приемането на добиви.

След разбор на резултатите от осъществените инспекции през 2019 година и по отношение на подадените заявки за Кампания 2020, за първите визити на място са определени заявки за култирите: домати - оранжерийно произвеждане, пипер - оранжерийно произвеждане, краставици - оранжерийно произвеждане, домати навън, пипер навън, краставици навън, корнишони навън, лук, чесън, картофи.

Извършени са инспекции на 50% от декларираните площи, при заложени 5% теренни инспекции (съгласно европейските регламенти). 

Увеличеният надзор докара до недопускане на заплащания към производители, които не дават отговор на изискванията за подкрепяне. В резултат на това останалите аграрни производители са получили по–високи ставки на подкрепяне на ха, защото според разпоредбите за използване на обвързаната поддръжка, общият разполагаем бюджет по обособените посоки се разпределя на дефинитивно допустимите за подкрепяне хектари или животни, пишат от Държавна фирма " Земеделие ".

Направените инспекции в бранш „ Вино “ наброяват 250. На 100% се инспектират всички планове преди заплащане по размер " Преструктуриране и преработка на лозя ". По мярка " Кризисно предпазване на вино " пък се ревизират на 100% подадените планове преди те да бъдат утвърдени.

По подмерките на ПРСР 2014-2020 за последните месеци са направени близо 300 инспекции на място на планове с подали заявки за дефинитивно заплащане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР