За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече

...
За два мандата успяхме да вкараме района в ред. Най-вече
Коментари Харесай

Любомир Дреков: Вкарахме Район Лозенец в ред

За два мандата успяхме да вкараме региона в ред. Най-вече с въвеждането на зелената зона за паркиране, която се посрещна нееднозначно, само че в извънредно сметка над 80% от хората, до които има зона, я поддържат – можеш да се движиш по тротоарите, видя се, че имаме зелени площи и градинки, остава по-трудното – да реновираме тези тротоари, от които махнахме колите, въведохме ред в паркирането, на над 90% се справихме с неправилното паркиране, намалихме трафика по вътрешнокварталните улици. Това сподели в студиото на ФАКТИ претендентът на ГЕРБ/СДС за кмет трети мандат на Район „ Лозенец “ Любомир Дреков.

" Проектът за вътрешния кръг е доста тежък. От бул. „ България “ към бул. „ Черни връх “ така наречен трасе на бул „ Каблешков “ вървеше и планиране и отчуждителни процедури, до момента в който ние внезапно започнахме с частта, която е сред бул. „ Черни връх “ и „ Симеоновско шосе “ - от към 30 дка имахме 1000 кв.м общинска благосъстоятелност. Това е доста натоварващо особено за районната администрация, тъй като ние се срещаме с всеки притежател на парцел, който попада там, приказваме, убеждаваме го, вършим оценки, оказваме помощ с изваждането на документи, с цел да можем да изкупим съответния парцел и поетапно да върви построяването на булеварда. Направихме първия стадий – от „ Черни връх “ до река Драгалевска, ул. „ Атанас Дуков “, остава още три парцела да придобием, с цел да можем да стартираме сектор до ул. „ Сребърна “, редом с това и проектираме, с цел да не се бавим след това.

Сега тъй като е предизборна акция и е времето на доста странни приказки. Чувам по какъв начин не се работело по отчуждаването, служителите ги мързяло. Как може да го мързи човек, който за последната година и половина е провел над 100 срещи със притежатели на парцели, настрана от работата, която си прави, настрана е работил по документите им и са готови и са гласувани отчети от СОС на нашата районна администрация, с цел да се случат тези придобивания. Обемът работа е голям и аз се усещам персонално обиден от това какви думи слушам за чиновниците в районната администрация. Имаме 25 000 кв. м добити единствено за последната година. Кметове се сменят, само че чиновниците в една районна администрация, специалистите, те са ядрото и те са тези, които правят работата ", сподели актуалният кмет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР