За два дни са установени 80 каравани, които са неправомерно

...
За два дни са установени 80 каравани, които са неправомерно
Коментари Харесай

За два дни инспектори установиха 80 незаконно поставени каравани до Черноморец

За два дни са открити 80 каравани, които са непозволено ситуирани на плажа " Вромос " край Черноморец, оповестиха от Областната администрация на Бургас. Собствениците на 20 от караваните към този момент са ги преместили.

Това са първите резултати от работата на междуведомствената комисия, проведена по самодейност на регионалния шеф на област Бургас Пламен Янев. Инспектори правят щателните инспекции за нелегално сложени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, аграрни парцели, предпазени територии и местности. За момента инспекциите са предупредителни.

При инспекциите са открити противозаконни сондажи, един от тях - на плажна линия. Открита е и палатка в дере. Предстои инспекция и на рибарското населено място в местността Ченгене скеле.

„ Установихме каравани с всички вероятни нарушавания. Някои са сложени на плажната линия, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в аграрни земи без нужните документи ", заяви по отношение на акцията против противозаконното къмпингуване по Южното Черноморие регионалният шеф. При инспекциите са открити противозаконни сондажи, един от тях - на плажна линия. Открита е и палатка в дере.

Пламен Янев благодари на хората, които непринудено са преместили караваните си. „ Установихме две категории хора - едни се преценяват със законовите правила и спомагат непринудено и други, които не осъзнават същността на казуса “, разяснява той.

Проверките не престават на плаж „ Вромос “, като обсегът на проверяваните парцели се уголемява. Ще се ревизират и парцели по сигнали на жители. Рибарското населено място в местността Ченгене скеле е също на дневен ред за инспекции, където, с изключение на каравани, върху държавни парцели са ситуирани моторни лодки, фургони, движимости и уреди. Част от поземлените парцели в тази зона са с идентификатори: 07079.10.937, 07079.10.973, 07079.10.945, 07079.10.1181 по КККР на гр. Бургас.

Междуведомствена комисия ще разказва нарушаванията. Ако притежателите на нелегално ситуирани обекти и уреди не ги махнат, откакто бъдат предизвестени, следва сформиране на актове на стойност от 1000 до 3000 лева и наложително пренасяне.

Областният шеф Пламен Янев приканва притежателите на каравани, моторни лодки, фургони, движимости и уреди, ситуирани непозволено върху държавна земя, да проявят отговорно отношение към персоналното си имущество, да съблюдават законовите правила и да ги отстранят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР