За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс!

...
За два дни са източени 800 000 лева от Кинтекс!
Коментари Харесай

Александър Михайлов: За два дни източиха 800 000 лева от Кинтекс, парите отиват в офшорка в Дубай

„ За два дни са източени 800 000 лв. от Кинтекс! Превеждат се големи суми на офшорна компания от #Дубай! Внесох сигнал за незабавна реакция на институциите. На всички въпроси би трябвало да отговори назначеното от Корнелия Нинова управление на сдружението! ” Това написа във Facebook профила си някогашният  изпълнителен шеф  на „ Кинтекс ” Александър Михайлов.

Той разгласи, че разполага с информация и документи за 2 скандални превода към мнима офшорна компания от Дубай, които към този момент възлизат на общо 804 110 лв..

„ Преди 3 месеца към момента като изпълнителен шеф на „ Кинтекс “ изпратих отчет до тогавашния министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва напън на държавното сдружение да заплаща големи суми на мним медиатор - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в подмяна. Ясно заявих, че до момента в който съм на този пост, аз няма да позволи това. 3 дни по-късно бях освободен “, напомня хронологията на събитията Михайлов.

 „ Днес за мен не е просто вторник 9-и август, през днешния ден е и Видовден за същинските аргументи за моето уволняване и последвалата принуда против мен посредством изфабрикувани правосъдни каузи “, показва той.

Бившият шеф акцентира, че лъжите на Корнелия Нинова към този момент са ясни за българското общество.

„ Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо сред моето уволняване и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново управление върна точно офшорката подправен медиатор, чийто контракт бях прекратил “, споделя още Михайлов.

Според него обстановката е толкоз скандална, че към този момент има подадени сигнали в Прокуратурата от настоящи чиновници на Кинтекс, които не могат да гледат безучастно по какъв начин държавно сдружение с 55-годишна история се разрушава и се гаврят с труда им.

„ Корнелия Нинова непрестанно приказва за корупция и източване, а се оказа, че тъкмо нейните фрагменти безочливо правят това, против което тя (уж) се бори. Къде е в този момент грижата ѝ за хората и техните приходи? Аз платих цената да не отстъпвам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на подобен, последваха и 2 измислени правосъдни каузи против мен, евентуално по заповед на Нинова. Няма такава принуда. Обществото също заплаща милиони от неговите пари, с цел да се вървят нечии схеми. Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на стопанската система и промишлеността с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и чакам незабавни ограничения за прекъсване ограбването на „ Кинтекс “. Очаквам и Прокуратурата да се намеси към този момент ", споделя още Александър Михайлов.

Той е безапелационен, че истината постоянно побеждава и макар всички опити на Корнелия Нинова да окаля и омаскари името му, към този момент и дребните деца схващат какви са били същинските аргументи за неговото освобождение.

Отворен продължава да стои и въпросът по какъв начин Корнелия Нинова ще понесе отговорност за двете измислени каузи, които подчиненото ѝ до скоро сдружение заведе против Михайлов очевидно по нейно персонално напътствие, тъй като за тях са платени над 70 000 лв. държавни пари за възнаграждения и такси.

„ Ето по този начин се отстраняват неуместните в България “, обобщава някогашният началник на Кинтекс.

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР