За думите ѝ срещу етническите малцинства сигнализираха от организацията на

...
За думите ѝ срещу етническите малцинства сигнализираха от организацията на
Коментари Харесай

Сигнал за ксенофобия до главния прокурор срещу кандидат за вицепрезидент на Възраждане

За думите ѝ против етническите малцинства алармираха от организацията на евреите в България “Шалом ”.

Те разпратили писмо до Централната изборна комисия, основния прокурор Иван Гешев и ръководителя на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Анн Линде, съобщи trafficnews.bg.

“В политиката ни през днешния ден интензивно се включват Карадайъ, Лорер, Паси, Моасе... някак си ми липсват българите в българската политика, на българска земя, в българската страна. Нищо персонално, всеки има права, само че! Не забравяйте, че тук е земята на българите и вие сте единствено посетители ”, гласи една от изявленията на Гунчева в персоналния ѝ профил във фейсбук.

ЦИК остро осъди тези думи на вчерашното си съвещание, само че комисията няма право да се меси в посланията на претендентите за депутати и президенти в обществените мрежи, въпреки и да са част от акция.

“Съжалявам, че ЦИК не може да се намеси във връзка с проблема, защото сходно държание фактически е отвън всевъзможен морал, и аз не мисля, че въобще би трябвало да оставим без внимание сходен вид изявления ”, съобщи на вчерашното съвещание на ЦИК членът ѝ Елка Стоянова.

От комисията гласоподаваха единомислещо декларация, с която остро се осъждат всякави форми на експанзия, расизъм, антисемитизъм и езика на омразата. Въпреки това Гунчева не отдръпна думите си, а ги повтори.

“Към “Шалом ”: “България и българи не са мръсни думи! И да, България е страната на българите! ”, написа още веднъж във фейсбук.

Освен претендент за вицепрезидент адвокатката е и лидер на листата на партия “Възраждане ” в Пловдив.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР