За ДПС е важно да има правителство, обясни той Новият

...
За ДПС е важно да има правителство, обясни той Новият
Коментари Харесай

Вчера премиерът се изходи неподходящо и се направи на мъж, да се научи да чете, обяви Пеевски

За Движение за права и свободи е значимо да има държавно управление, изясни той

Новият водач на Движение за права и свободи Делян Пеевски още веднъж избухна с реплики, този път по адрес на премиера Николай Денков. Повод станаха думите на министър-председателя от вчерашното съвещание на Министерския съвет, с които той

Пеевски по традиция приказва незабавно след водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание. Съпредседателят на Движение за права и свободи още веднъж поддържа тезата на Борисов и разкритикува ПП-ДБ.

„ Партийните пристрастия и всевъзможни такива нажежавания би трябвало да се оставят настрани. Защото виждам през вчерашния ден министър председателят, който съвсем е в оставка , се изходи по несъответствуващ метод, нали, и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие. Той е просто един назначен министър председател от Народното събрание. Да остави водачите на партиите да договарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в рецесия. Не е съществено за един министър председател да споделя – " това да, това не “, без да е прочел нещо. Нека се научи да чете , да гледа и мислех, че за тези девет месеца е станал по-мъдър. Вчера не го видях това – в противен случай “, разгласи Делян Пеевски.

Избори " 2 в 1 " били превъзходен вид за Движение за права и свободи, само че той не бил добър за страната. По думите на Пеевски ще се види дали ПП-ДБ са разбрали къде са или са дечица в детска градина. 

" Ако са рационални хора, политици - съществени, няма да хвърлят страната в рецесия, ще си създадат очевидна коалиция, с цел да няма нищо прикрито и мрачно. След като забележим какво ще вършат, ние ще преценим кое и по какъв начин ще поддържаме. Правителство да има - за Движение за права и свободи е значимо. Държавата не би трябвало да бъде хвърляна в рецесия. А за всичко друго, към този момент регулатори - със 160 (гласа ли ще се избират - б.а.), какво ще бъде, това са бъдещи договаряния, които би трябвало да се водят. Но сериозните мъже би трябвало да седнат съществено. Сериозните партии да договарят и да създадат устойчиво държавно управление. Това би трябвало да бъде в името на България ", сподели Делян Пеевски. 

Така и по тази тематика той застана на позицията на ГЕРБ и Бойко Борисов - че първо следва да се реши какво ще е държавното управление и едвам тогава да се договаря по какъв начин ще се вършат назначенията в регулаторите (и правосъдната власт). ПП-ДБ считат, че хронологията на събитията следва да е в противоположен ред. 

Гледайте тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР