За доц. д-р Димитър Буланов от месеци COVID-19 е не

...
За доц. д-р Димитър Буланов от месеци COVID-19 е не
Коментари Харесай

Доц. д-р Буланов: Всеки с COVID-19 ще има къде да се лекува

За доцент доктор Димитър Буланов от месеци COVID-19 е не просто доктрина, а неразделна част от всекидневието. Той е хирург, който след оповестяването на изключителното състояние прекарва дни наред в Инфекциозното поделение на Александровска болница, покрай болните и надалеч от личното си семейство. Освен доктор на първа линия, само че той към този момент е и шеф на Александровска болница, откакто проф. Костадин Ангелов пое поста здрвен министър.

„ Поемането на Александровска болница от мен е голямо предизвикателство поради това, че болничното заведение е с доста функционалности, с доста огромен брой кревати, голям личен състав и с одобрени лидерски позиции за диагностични и лечебни действия в България. В същото време е и одобрен учебен център за студените по медицина”, сподели той в студиото на " Събуди се " по Нова тв.

„ Постепенно разпространяването на ковид в България понижава, само че това не би трябвало да ни успокоява, защото безапелационни прогнози няма по какъв начин да се създадат и не би трябвало да се вършат “, съобщи доцент Буланов.

„ Със сигурност обаче ще има къде хората да се лекуват”, безапелационен бе той.

И добави: „ Министерството на здравеопазването показа стратегия с планирано съответствие на възможния брой болни към опцията на лечебните заведения да разкриват кревати за лекуване на такива заболели. Няма по какъв начин здравната система да не реагира на потребността на заболелите. Хората би трябвало да бъдат спокойни. Ако се наложи, цялата здравна система ще се преформира, с цел да бъдат лекувани заразените”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР