За достъп в сградите на Народното събрание от 24 януари

...
За достъп в сградите на Народното събрание от 24 януари
Коментари Харесай

За достъп в сградите на Народното събрание от 24 януари 2022 г. ще се изисква зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат

За достъп в постройките на Народното събрание от 24 януари 2022 година ще се изисква зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат. Целта на въвеждането на тази мярка е да се обезпечи по-добър надзор и предварителна защита на разпространяването на COVID-инфекцията.

Със 157 гласа „ за " народните представители на 7 януари 2022 година одобриха решение, с което се регламентира, че в постройките на Народното събрание ще се влиза със зелен документ или годен антигенен/PCR тест с отрицателен резултат. По този метод достъпът до постройките ще се реализира при същите условия, които важат за всички български жители на редица публични места. Решението касае народните представители, чиновниците на институцията, публицистите и гостите на Народното събрание.

За да бъдат основани всички нужни условия, Народното събрание обезпечи два лабораторни пункта наоколо до входовете на двете здания. В тях всеки, който не може да показа зелен документ, ще има опция да се тества директно преди влизане в постройката. Осигурени са и устройства за инспекция на валидността на издадените документи или направените проби.

Не се плануват спомагателни правила за достъп до постройките на Народното събрание отвън плануваните в решението, признато на 7 януари 2022 година Показването на зелен документ за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските гласоподаватели и разпоредбите, които важат за всички. При решение на депутатите да не демонстрират зеления си документ, това ще е на тяхна отговорност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР