За домакинството е много удобно да използва миялна машина. Не

...
За домакинството е много удобно да използва миялна машина. Не
Коментари Харесай

Ето как лесно да удължиш живота на миялната машина

За семейството е доста комфортно да употребява миялна машина. Не се постанова някой от семейството да стои на мивката с гъба в ръка и да мие с часове по няколко пъти дневно.  Миялната машина ни дава късмет да употребяваме времето си за по-приятни занимания.
За да я използваме по-дълго е нужно да се прави вярна поддръжка. 
Ето по какъв начин елементарно да удължиш живота на миялната машина
Редовно да се чисти филтъра на машината
Миялната разполага с филтър, в който се събират боклуци от съдовете. Той би трябвало да се почиства постоянно, защото задръстването доста понижава живота на миялната.
Нужни са специфични препарати за котлен камък
Добавянето на препарати за разтваряне на твърдите наслагвания в машината и тръбите ще удължат живота ѝ. Котленият камък може да извади машината от строя вечно.
Да се пуска топла вода през машината
При циклите със студена вода не се разтварят изцяло остатъците от храна и наслагванията по тръбите. Това несъмнено я поврежда.
Нужно е вярно зареждане на машината
Важно е вярно да се подреждат съдовете в машината. Това разрешава вярно осъществяване на циклите на миене на съдовете. Чашите е нужно да се обръщат надолу, съдовете се подреждат след изплакване на указаните места. Най-замърсените съдове би трябвало да са в центъра и предната част на машината.
При стартиране машината да е цялостна
По хипотеза машините се употребяват в цялостен потенциал. Когато не е цялостна, се редуцира живота ѝ, защото циклите повреждат механиката.
Не вършиме инспекция на дюзите
 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина 4 аргументи да употребявате съдомиялна машина
Едно от най-неприятните домашен отговорности е миенето на чинии. За да си улесните живота, да спестите време и да имате...
Проверявайте дали дюзите са отпушени и дали действат преди да се пусне миялната. Така няма да бъдат провокирани спомагателни проблеми с машината и миенето на съдовете.
Не слагайте съдове с етикет „ не мий в миялна “
Не всичко  може да се поставя в съдомиялна машина. Ако има знак да не се мие в миялна машина, не го правете. Така ще се повреди освен съда, само че и самата машина. Някои от тях отделят нездравословни субстанции, пускат бои, разтварят се и по този начин повреждат машината.
Обърнете внимание на оставащата вода
Ако видите останала вода след привършване на цикъла в миялната, потърсете повода. Това може да е задръстване или  машинален проблем с машината.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР