За днес е в сила жълт код за ниски минимални

...
За днес е в сила жълт код за ниски минимални
Коментари Харесай

Предупреждение за ниски температури и слани в страната днес

 За през днешния ден е в действие жълт код за ниски минимални температури и слани в 9 области у нас. Това са Пловдив, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София - град и София - област 

През нощта над по-голямата част от страната ще се обясни. Вятърът ще стихне. Над Северозападна България ще се появи раздрана висока облачност. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета – сред 1° и 3° и там ще се образуват първите слани.

Утре ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад. Температурите ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 21° и 26°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР