За днес е предвидена среща на Путин с австрийския канцлер

...
За днес е предвидена среща на Путин с австрийския канцлер
Коментари Харесай

Зеленски твърди, че в Мариупол са убити десетки хиляди и помоли Южна Корея за военна помощ

За през днешния ден е планувана среща на Путин с австрийския канцлер Карл Нехамер
Десетки хиляди евентуално са били убити при съветския взлом в Мариупол, заяви  украинският президент Володимир Зеленски в тирада пред южнокорейския парламент: „ Мариупол е опустошен, има десетки хиляди починали, само че все пак руснаците не стопират офанзивата си “, съобщи на видеовръзка Зеленски.

Би Би Си не може да удостовери думите на президента, само че съгласно хората, напускащи града обстановката е плачевна – апетит, трупове и плячкосващи бойци.

Зеленски изиска военна помощ от Сеул

„ Южна Корея има военната техника, която може да спре съветските кораби и ракети ”, добави украинският президент.

Министърът на защитата на Южна Корея Со Ук и министърът на защитата на Украйна Олексий Резников са провели телефонен диалог в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената филантропична помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, заяви през днешния ден министерството на защитата в Сеул.

Днес Украйна и Русия са договорели 9 нови филантропични коридора, измежду които и за Мариупол. Като част от днешните старания за евакуация са планувани спомагателни шест влака, които да изведат хората от Донецка и Луганска области. Съобщава се, че летище в централния град Днепър е било разрушено в неделя - като регионалният шеф сподели, че оборудването и околната инфраструктура са били ударени от ракети, написа още веднъж Би Би Си.

Същевременно за през днешния ден е планувана среща на австрийския канцлер Карл Нехамер с Владимир Путин в Москва като това ще е първата среща на евролидер с съветския президент от  началото на войната.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР