За днес е обявено предупреждение от първа степен - жълт

...
За днес е обявено предупреждение от първа степен - жълт
Коментари Харесай

Нахлува хладен въздух, ще е облачно и ще вали

За през днешния ден е оповестено предизвестие от първа степен - жълт код, за местни интензивни превалявания и за гръмотевични стихии за четири области от Северна България, както за мощен и стремителен южен вятър в 10 области от Западна и Централна България.

Общо предупредителният жълт код е за 10 области на страната: Видин, Монтана, Враца, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

През страната през днешния ден ще минава леден атмосферен фронт. Атмосферата над страната остава неустойчива. Над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни, на обособени места в северозападната половина от страната краткотрайно интензивни, превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и с него ще стартира да нахлува студен въздух.

Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в Югоизточна България до 35°, в София към 27°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
   
Над северното Черноморие облачността ще е забележителна, най-вече купеста и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще доминира слънчево време, само че след обяд и там ще се развива купеста облачност и ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който последователно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде  към 2 бала.
  Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно над масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа мощен, по най-високите елементи плевел югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

В неделя с сдържан и мощен вятър от северозапад ще нахлува леден въздух. Температурите и в източните региони ще се намалят и оптималните ще са от 16°-17° тук-там в Западна България до 23°-24° в югоизточните региони. Ще има променлива, преди обяд постоянно забележителна облачност, тук-там ще превали.

В понеделник вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево, съвсем без превалявания. Хладно за втората половина от септември с минимални температури сред 8° и 13° и оптимални сред 19° и 24°.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР