За днес е обявен жълт код за силен северозападен вятър

...
За днес е обявен жълт код за силен северозападен вятър
Коментари Харесай

Рязка промяна във времето в последния работен ден

За през днешния ден е разгласен жълт код за мощен северозападен вятър в цялата страна. Очакват се пулсации сред 15-20 m/s. На места (най-вече в 5 области на страната) ще се развива и мощна купесто-дъждовна облачност и в обособени региони има предизвестие за обилни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Това се чака за Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Не са изключени превалявания и в други елементи на страната. Това сочи информация на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Температурите ще се намалят с 4-5 градуса и преобладаващите оптимални ще сред 30 и 35 градуса.
Над Черноморието ще има по-значителни нараствания на облачността, само че основно след обяд ще е с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24, на 2000 метра - към 16 градуса.
През почивните дни времето ще бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има в събота преди обяд над източните региони, там на обособени места към момента е допустимо да превали. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, след това от изток и ще стихне.
В неделя температурите ще се покачат едва и оптималните ще са сред 31 и 36 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР