За днес е издадено предупреждение от първа степен за опасност

...
За днес е издадено предупреждение от първа степен за опасност
Коментари Харесай

Промяна във времето: Задават се валежи с гръмотевици и градушки

За през днешния ден е издадено предизвестие от първа степен за заплаха от интензивни превалявания с гръмотевици и градушки в 14 области от Североизточна и Югозападна България, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
В Западна и Централна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вечерта явленията ще обзет североизточните региони. По-голяма възможност за местни интензивни извалявания и градушки има в Рило-Родопската област. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°, малко по-високи в Югоизточна България.
Над планините основно в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждона облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи на Рила и Пирин - югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.
Над Черноморието денем ще бъде слънчево и горещо. До обяд ще духа слаб западен, след пладне – сдържан източен вятър. През нощта против четвъртък ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР