За днес - базовото репродуктивно число днес е 1.15 -

...
За днес - базовото репродуктивно число днес е 1.15 -
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Напредването на Омикрона в България не е катастрофално бързо

За през днешния ден - базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.15 - отново е под 1.3. Под 1.3 е през цялата седмица до момента. Това е добре, тъй като демонстрира, че напредването на Омикрона в България не е пагубно бързо. Това написа във Facebook профила си математикът проф. Николай Витанов.

Държим висока численост на новите случаи. Образно казано - пожарът гори интензивно, само че горивото му понижава и това понижава вероятността за апокалиптично високи стойности на новите случаи.

В последните дни поставих много старания да разясня, че е добре при тази вълна да концентрираме вниманието си върху положението на лечебните заведения. Няма смисъл да постановяваме ограничаващи ограничения, когато лечебните заведения са надалеч от препълване и огромна част от заболелите не стигат до болнично лекуване.

За да запазим здравната система работеща, би трябвало да следим и здравното положение на медицинския личен състав. Не ми се ще и да се стопират учениците, в случай че не се наложи обективно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР