За директор на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева,

...
За директор на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева,
Коментари Харесай

Даниела Митева е новият шеф на Агенцията по вписванията

За шеф на Агенцията по вписванията е назначена Даниела Митева, заяви министърът на правораздаването Янаки Стоилов. Тя ръководеше ведомството до 2009 година, когато беше освободена от първото държавното управление на ГЕРБ още с встъпването му във власт.

Причините за освобождението на досегашния началник на организацията Габриела Козарева са открити нередности в работата на подчинената ѝ конструкция. Стоилов заяви, че Европейската комисия е почнала наказателна процедура против България поради забавеното свързване на Търговския указател със системата за взаимно свързване на бизнес регистрите (BRIS). По думи на министъра се е бездействало 4 години по този въпрос, поради което може да се стигне до глоба против страната ни.

Освен това одит е открил нецелесъобразни разноски по публични поръчки, като през предходната година Агенцията по вписванията подписва контракт с „ Информационно обслужване ”, което дефинира цените и е реализатор на контракта. В резултат на това за дейност, която в Министерството на правораздаването се извъшва за 100 000 лева, стойността е нарастнала до 1 млн. лв. без Данък добавена стойност.
Служебният зам.-министър Иван Демерджиев насочи рецензии и към кадровата политика в Агенцията по вписванията, като означи, че макар огромната натовареност на ведомството и изключителния труд, който са полагали чиновниците, към момента има 35 вакантни бройки, измежду които са позициите на зам.-директор и основен секретар. В същото време заплатата на служителка, която е изпълнявала функционалностите на основен секретар на организацията, е повишена доста за малко време, като от 1200 лева възнаграждението ѝ е скочило на 4000 лева Това се е случило на ръба на закона, а и оттатък него, разяснява Демерджиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР