За девета поредна година Медицинският университет Проф. д-р Параскев Стоянов“

...
За девета поредна година Медицинският университет Проф. д-р Параскев Стоянов“
Коментари Харесай

Фестивал Море и здраве кани варненци в Морската градина

За девета поредна година Медицинският университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна е основател и уредник на фестивала " Море и здраве “, включващ научни, спортни и културни събития в поддръжка на връзката сред морето и здравето, науката и публичния живот, научи Varna24.bg .

За поредна година, получавайки самопризнание от Европейската комисия, той е част от интернационалните събития отдадени на Европейския ден на морето.. Фестивалът стартира на 18 май с разкриване на галерия, отдадена на 100-годишнината от рождението на доцент доктор Стамат Стаматов – доайен на научните проучвания в региона на Таласотерапията и учредител на здравния туризъм по Черноморското крайбрежие, която жителите и гостите на гр. Варна ще могат да преглеждат в Музея по история на медицината от 19 май до 31 октомври 2023 година Официалното разкриване на Фестивала ще бъде на 19 май от 9:00 часа в МУ-Варна с научна конференция и пленарни отчети. Ще бъдат показани проучвания на преподаватели и студенти от медицински и партньорски университети в България по тематики, свързани със здравето и морето. В рамките на конференцията са планувани профилирани научни сесии в областите " Медицина “, " Обществено здраве “, " Здравен мениджмънт “ - отдадена на 30-годишнината на академична компетентност " Здравен мениджмънт “ в България с работни езици български и британски и сесия " Кинезитерапия и морелечение “ с работен език български.

На 20 май от 11:30 часа на сцена " Раковина “ в Морската градина във Варна фестивлът " Море и здраве “ ще продължи с атрактивна културна и развлекателна стратегия с редом провеждащи се модули – осведомителна акция, проява на физически интензивности навън, концерт-спектакъл и рисунка на асфалт за децата.

Публиката ще има опция да се включи и в осведомителна акция за запазване на очното здраве от UV лъчи, както и да взе участие в анкета, определяща степента на риск от нездравословното им въздействие. Инициативата е на Учебен бранш " Медицински оптик “ на Медицински лицей - Варна и Катедрата по оптометрия и професионални заболявания на Факултета по публично опазване на здравето на МУ-Варна, с присъединяване на студенти от специалностите " Медицински оптик “ и " Оптометрист “.

Четири демонстрации на физически интензивности навън ще показват студенти от компетентност " Кинезитерапия “ на Факултета по публично опазване на здравето. Те ще предложат на публиката ежедневни практики по акупресура, стречинг, приложна кинезитерапия и Ци Гун, които са подобаващи за разнообразни възрасти и могат да се вършат за здраве и тонус в свободното време. Всички искащи могат да се причислят към практиките навън в този модул.

Музикално-артистичната част е със специфичното присъединяване на театралната натрупа, мажоретния състав, студентския танцов състав " Диана “ към МУ-Варна, студенти и гост-изпълнители от Варна, Каварна и Балчик. За най-младата аудитория Фестивалът " Море и здраве “ е подготвил рисунка на асфалт на тематика " Моето море “.

Пълната стратегия на 9-тия Фестивал " Море и здраве “ вижте ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР