За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад

...
За девета поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) застава зад
Коментари Харесай

Календарът на Fibank 2022 – в подкрепа на БФХГ и на Селскостопанска академия

За девета поредна година Fibank (Първа капиталова банка) застава зад благотворителна идея, чрез своя първокласен календар за идната 2022-а година. В последния ден на ноември той бе показан пред защита аудитория в книжовен клуб „ Перото” в столицата.

Тази година идеята е отдадена на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) и на концепцията за стабилно развиване, чрез подпомагането на научни разработки за опазване на българските сортове плодове и зеленчуци. Именно тази нелека задача е част от Плана за резистентност и един от 17-те стълба за резистентност на Обединените народи, фокусиран върху географско биоразнообразие, водещо до понижаване на въглеродния отпечатък и вредата върху природата от потреблението на пестициди.

Концепцията на календар 2022 е повече от забавна, като съчетава финеса, чистотата и грацията на девойките и девойките от Българската федерация по художествена гимнастика, които по ексцентричен метод театралничат с типично български плодове, зеленчуци, цветя, в това число и прословутата ни Роза Дамасцена (маслодайна роза). Зад реализацията на плана застава обичайно екипът на рекламна организация KIWI Advertising с арт шеф Елица Узунова, който работи по концепцията, дизайна, обработката и печата на календара. Стайлингът е на Сирма Чаушева, а фотограф е Елена Ненкова. Още от първото издание на календара през 2013 година на страниците му са заставали едни от най-известните лица в българския спорт.

„ Позитивните, чисто български дела, са доста значими за нас! На първо място - съхраняването и развиването на нашите изконни български сортове плодове, зеленчуци и посеви. Това е стратегическа задача с далечна вероятност и тя ще дава богата годишна продукция с генерации напред. Редом с това поддържаме и родната художествена гимнастика - спортът, станал българска горделивост пред целия свят. Така пристигна художествената концепция да съвместим хубостта и грацията на нашите прелестни девойки с натуралната символика на типично български сортове плодове и зеленчуци. И хармоничната им обща визия безусловно оживя!”, споделя Никола Бакалов, Главен изпълнителен шеф (CEO) и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Пред обектива на Елена Ненкова в продължение на три дни заставаха Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова, Александра Василева - членове на националния тим по художествена гимнастика – отбор девойки; Стефани Кирякова, Ева Брезелиева, Лъчезара Пекова, Стилияна Николова, Татяна Воложанина и Катрин Тасева – членове на националния тим по художествена гимнастика – отбор жени; както и олимпийските първенци от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Всички средства от продажбите на календара ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика и на СЕЛСКОСТОПАНСКА АКАДЕМИЯ, за подкрепяне на тяхната активност. Календарът е разполагаем във всички клонове и офиси на Fibank от 6 декември и е с цена 10 лева Той е отпечатан на 100% рециклирана хартия без наличие на обикновен хлор, без тежки метали и с неутрално pH в унисон с дълготрайния ангажимент на банката към публично виновни устойчиви практики.

„ Горди сме, че с нашето обръщение в този благотворителен календар можем да подкрепим концепцията за стабилно развиване – подкрепяне на научните разработки за опазване на българските сортове. С признателност към нашите сътрудници от Fibank, които за поредна година помогнаха на българската художествена гимнастика да реализира своята олимпийска фантазия!”, отбелязва на собствен ред Илиана Раева, президент на БФХГ.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР