За девет области в страната днес е обявен оранжев код

...
За девет области в страната днес е обявен оранжев код
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за опасни валежи и възможни наводнение

За девет области в страната през днешния ден е разгласен оранжев код за значителни превалявания. Това са Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Там се чакат значителни превалявания и гръмотевични стихии, като се чака тук-там да има и наводнения. Язовирите и реките ще бъдат под наблюдаване.

Валежите ще са обилни, основно след обяд и през нощта против сряда. Прогнозата е за предстоящи количества дъжд от 30 до 50 л/кв.м, само че тук-там ще са за малко време.

Най-сериозна се чака да бъде обстановката в региона на Бургас, Ямбол и Хасково. В идващите няколко дни, циклонът, който владееше Гърция, се реалокира над нашата територия.

За 15 области е разгласен жълт код за превалявания и гръмотевици. Предупреждението е в действие за областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София-област, столицата София, Пазарджишка, Смолянска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. В тези региони също се чакат интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Валежите ще са обилни, основно след обяд и през нощта против сряда. Очакваните количества в областите Монтаска, Врачанска и Плевенска са 15-30 литра на квадратен метър, а в останалите области, където е разгласен жълт код, 20-30 л/кв.м.
Метеоролозите означават, че тук-там преваляванията ще са за малко време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР