За децата със Синдром на Даун в България все още

...
За децата със Синдром на Даун в България все още
Коментари Харесай

Семейство от Варна отговаря на често задавани въпроса за живота със Синдрома на Даун

За децата със Синдром на Даун в България към момента се приказва сравнителни малко, а това постоянно поражда и неведение по този въпрос. Семейството на Силвена и Красимир Христови от Варна посвещава живота си на това да споделя за Синдрома на Даун откакто дъщеричката им Микаела се ражда с тази диагноза.
Те основават фондация, наречена "Живот със Синдром на Даун ", и стартират да основават видеоклипове, с които демонстрират своето семейство и какви грижи поставят за детето си със Синдром на Даун.
Последното им видео дава отговор на постоянно задавани въпроси, които много хора си задават, само че може би не смеят на попитат. Въпросите са изпратени от почитателите на Силвена и Красимир в обществените мрежи. Буквално за дни те получават над 700 въпроса, свързани с тяхното семейство и животът им, а във видеото ще забележим отговорите на 24 от тях. Доста от въпросите са заложени и от младежи, което демонстрира, че видеата на Силвена и Красимир са предизвикали и техния интерес. От началото на годината до момента, техните клипове са събрали над 1 милион гледания онлайн.

Във видеото и двамата родители описват, че пред тях в никакъв случай не е стоял въпросът дали да оставят Микаела в дом, по какъв начин синът им Крис е приел новината за Микаела, какви експерти е належащо да посещава всяко дете със Синдрома на Даун и доста други.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР