За децата с пропуски в знанията се предвиждат индивидуални занятия

...
За децата с пропуски в знанията се предвиждат индивидуални занятия
Коментари Харесай

МОН съобщи ще удължава ли учебната година

За децата с пропуски в знанията се плануват самостоятелни занятия с учителите

Настоящата образователна година няма да бъде удължавана. Това съобщи просветителният министър Николай Денков. Заради компликации в онлайн образованието предходната година, вторият период беше продължен с една седмица за децата от 1до 3клас и с две седмици за децата от 4до 6клас. Сега обаче за децата с пропуски в знанията се плануват единствено самостоятелни занятия с учителите.

Първокласникът Дамян е със специфични просветителни потребности. Уроците от у дома по време на изключителната конюнктура са били същинско предизвикателство, споделя баба му.

„ Онлайн образованието беше извънредно мъчно - опитваше се да пипа непрестанно всичките си съученици. След това започнахме да учим отделно”, споделя Детелина Кръстева.

Тази година не са планувани спомагателни седмици образование за дребните възпитаници в края на втория период, съобщи министърът на образованието.

„ По-скоро ще използваме тези две седмици за наваксване на самостоятелните пропуски на децата. Остава тази опция - да се проучва какви са проблемите на всяко дете и да се работи самостоятелно или на дребни групи”, изясни министър Денков, съобщи Нова тв.

Така, в случай че нямат потребност от спомагателни уроци, дребните възпитаници от 1до 3 клас ще завършат годината на 31май. Децата от 4до 6клас ще учат до 15юни. А до най-късно в класните стаи ще останат огромните възпитаници от 7до 11клас - до 30юни.

В столичното 140-о учебно заведение към този момент са създали организация за самостоятелни уроци след формалното приключване на втория период.

„ Имаме спогодба с нашия колектив, че по всяко едно време, който има потребност от каквито и да е спомагателни съвещания, разяснения, са добре пристигнали - с родителите, в случай че е належащо. Ако би трябвало самостоятелно, в случай че са по-големи децата”, сподели шефът на 140 СУ "Иван Богоров " Мая Зафирова.

По сходна скица ще работят и в благоевградската гимназия "Гоце Делчев ". Учениците в Благоевград бяха измежду децата в страната, прекарали най-вече време в онлайн уроци по време на двата образователни периода.

„ Изготвят сътрудниците проекти за деяние и имаме одобрен график за съвещания по всеки един образователен предмет. Учениците имат опция да остават след учебно заведение, да се приготвят в допълнение. Те правят оценка, че в по-малка група може да се работи по-спокойно”, споделя Димитрина Иванова, която е шеф на ПГТЛП "Гоце Делчев " - Благоевград.

И до момента в който краят на тази образователна година към този момент е явен, то началото на идната към момента се разисква, добави просветителният министър.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР