За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която

...
За децата до 12-годишна възраст, независимо от зоната, в която
Коментари Харесай

От днес България въвежда нови правила за деца, пристигащи от държави в червената зона

За децата до 12-годишна възраст, без значение от зоната, в която попада страната от която идват, не се изисква представянето на документи за COVID-19.

От 19 януари, сряда, децата от 12 до 18 години, които идват от страна в алената зона, се позволяват на територията на България при показване на негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест.

Това би трябвало да е удостоверено посредством годен дигитален Коронавирус документ на Европейския съюз за проучване или на равносилен или подобен документ, добавя Българска национална телевизия.

Ако не показват подобен документ се слагат под 10-дневна карантина. Карантината може да бъде прекратена, в случай че лицето си направи PCR тест не по-рано от 72 часа от идването си в страната.

Досега се изискваше идващите от алена зона деца от 12 до 18 години, също като възрастните, при влизането в България да дават негативен резултат от проучване, по едно и също време с документ за имунизация или преболедуване.

Също от 19 януари се актуализира и описът на страните по цветови зони. В алената зона минават Австрия, Република Северна Македония, Сърбия, Турция, Унгария, Люксембург, Израел, Кувейт, Гренада, Гренландия, Катар, Кралство Бахрейн, Ливанска република и Кооперативна република Гвиана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР