За десетте дни около Коледа и Нова година имаме около

...
За десетте дни около Коледа и Нова година имаме около
Коментари Харесай

Над 76 хиляди чужденци са били у нас по празниците

" За десетте дни към Коледа и Нова година имаме към 140 000 пътувания повече от предстоящото. Общият брой доближи 740 000, от които 70 000 са в чужбина ", сподели пред БНР проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

По думите му през последните три месеца българският туризъм се движи с 10% над равнищата, познати от 2019 година " 2022 година няма да надвиши 2019 година, само че през тази година ще надхвърлим равнищата от 2019 година, в случай че се движим с това движение. Около 76 000 чужденци са пристигнали в България сред празниците, а в никакъв случай не сме виждали толкоз чужденци в центъра на София в новогодишната нощ ", уточни Драганов. Според него облагата за българския туризъм от почивните дни с изключение на доходи е и " удовлетворени туристи ", защото " обслужването на всички места към този момент е на високо равнище ".

Туризмът у нас се възвръща както и по света, само че средства за реклама в никакъв случай не доближават, разяснява пред БНР министърът на туризма Илин Димитров. Той заяви, че стартира огромен план взаимно с няколко министерства и Неправителствени организации за цифровизация. " Ще включим всички университети в страната, които имат предпочитание. Ще създадем национална база от забележителности, ще покажем страната си по съвременен метод ", уточни той.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР