За десетина дни реших да се карантинирам от информационния поток.

...
За десетина дни реших да се карантинирам от информационния поток.
Коментари Харесай

Промяната, катарзисът и Борисов

За десетина дни взех решение да се карантинирам от осведомителния поток. Защото, когато непрекъснато си в рискова среда – в центъра на постоянно пълноводната река от прекалено много нелепости, неистини и двуличие за сметка на прекомерно малко значими и обогатяващи неща, рискуваш мозъкът ти да е в положение на по-тежка фиброза, в сравнение с и най-тежкият случай на COVID-19.
Но всичко хубаво, за жалост, свършва извънредно бързо – житейска мъдрост, аксиома и теорема. И още веднъж се гмуркам в морето от информация, което прекомерно постоянно е в доминиращ жълтеникаво-кафяв колорит.
Една от първите " вести ", които ме заинтригуваха, беше че. По-конкретно се умилих по какъв начин " другите няма какво да покажат ". Социалният министър – била си задоволила егото! Политическото, да не се объркате нещо. Доколкото разбрах, тази работа станала откакто от ДСБ (разбирай Радан Кънев) не я поискали, само че с ГЕРБ нямало проблем. всякакви кофти неща, обаче нещата се променяли, обстоятелствата били други.
Така и не разбрах – кои обстоятелства за ръководството на ГЕРБ са други? Поименно, апелирам. И тъй като министър председателят и водач на Партията Бойко Борисов приказва кой какво демонстрира, ще се възползвам, че към момента може да си споделяме и да кажа следното:
Какво прави ръководството с последствията от рецесията COVID-19? Те не са единствено здравни, само че са и стопански, а косвените последици като нищо ще са надалеч по-ужасни, тъй като ще водят до нови и нови директни проблеми. Например – банкрутира ти бизнеса поради COVID-19, нямаш постоянни приходи, не можеш да проведеш обикновено лекуване на продължителен здравен проблем, който НЕ Е ковид, и поради неналичието на пари за здравна грижа... умираш!
Та по въпроса – по какъв начин я караме, господин Борисов? Нали?! Да де, само че за коронакризата са по-малко. Общо са към 12 милиарда евро, а 7,7 милиарда евро за по пакета " Ново потомство " т.е. по-голямата част. И с цел да я получим тази по-голяма част, ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВИМ ПРЕД БРЮКСЕЛ ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ КАТО ЧАСТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА РЕФОРМИ! Представихме ли го този проект, господин Борисов? А докога би трябвало да го представим? Ще успеем ли в период да го представим? Какво ще стане, в случай че не успеем? Защото това, което знам, е, че проектът би трябвало да го представим до края на тази година. Дотогава има малко време – и не се чува и гък по какъв начин вървят нещата.
Освен това – част от европарите за ковид ще се дават като заеми, само че единствено против показани планове (). Ние представихме ли някой? Или, хайде, да не съм толкоз упорит – приготвяме ли някой? На държавно равнище, на частно равнище, с оказване на логистична поддръжка от страната? Всъщност къде мога да науча детайлности – дали и по какъв начин страната може да ми помогне да подам план за евросубсидиране на съображение " коронакриза "? Може ли въобще това да става от частния бранш?
Когато видя отговор на тези въпроси, когато мога да стигна до този отговор най-много с 4-5 кликвания на мишката, тогава ще си приказваме кой какво може да покаже, господин Борисов. Вие в този момент дори не можете да уцелите фотографията на пътния възел при Мездра и този при Ухан. Ухан е столицата на провинция Хубей, оттова потегли и болестта с ковид – напомням го, че бедността в знанията на ръководещите е потресаваща! Съответно – и опциите! А като не можеш...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР