За десета поред година в Пловдив в неделя се провежда

...
За десета поред година в Пловдив в неделя се провежда
Коментари Харесай

„Книги за смет“ раздават в Пловдив

За десета подред година в Пловдив в неделя се организира есенното издание на най-голямата национална екоинициатива, която насърчава по едно и също време преработването и четенето – „ Книги за боклук “ , оповестява. 

Желаещите да се включат в самодейността ще могат да го създадат пред магазина на Kaufland на адрес „ Пещерско шосе “ 36, както и пред Военния клуб в града. Кампанията започва в 10:00 ч . и ще завърши в 13:00 ч.

Всички събирани пластмасови боклуци ще се рециклират от „ ЕКОПАК България “, които са сътрудници на самодейността от самото й основаване.

Според регламента на „ Книги за боклук “ всеки, който съобщи кг , годна за преработване пластмаса, получава в подмяна книга по желание. Организаторите предлагат на искащите да се включат в есенното издание на акцията да носят пластмасата опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.

В рамките на десетте години, в които се организира самодейността, са предадени над 100 тона пластмасови боклуци за преработване и са раздадени над 100 хиляди книги. По данни на уредниците с всяка минала година известността на самодейността пораства, а с нея нараства и количеството събрана пластмаса за преработване.

Първият стадий от националното турне на „ Книги за боклук “ се състоя през май и юни тази година на паркингите на хипермаркети Kaufland в Карлово, Видин, Плевен, Велико Търново, Варна, Русе, Силистра, Хасково, Кюстендил, Петрич и Стара Загора. В него бяха събрани близо 12 тона пластмаса и раздадени 11 800 книги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР