За десет области е обявен оранжев код за високи температури

...
За десет области е обявен оранжев код за високи температури
Коментари Харесай

Температури над 40 градуса в десет области днес, за останалата част от страната е в сила предупреждение от първа степен

За 10 области е разгласен оранжев код за високи температури през днешния ден. Живакът в термометрите ще премине 40 градуса в регионите на: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград, Кърджали, Хасково, Ямбол, Плевен, Велико Търново и Русе. Това демонстрира информация на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

За останалата част от страната предизвестието е от първа степен. Очакваните стойности са до 38 градуса.

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо. След обяд основно в планините в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 36° и 41°, по-ниски в крайните източни региони, в София - към 36°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра - към 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР