за депортиране на мигранти в Руанда бе приет след решаващо

...
за депортиране на мигранти в Руанда бе приет след решаващо
Коментари Харесай

Британските депутати подкрепиха Сунак за пращането на мигранти в Руанда

за депортиране на мигранти в Руанда бе признат след решаващо гласоподаване в Камарата на общините в сряда , оповестява Politico. Това се случи, откакто министър председателят се сблъска с протеста на депутати от неговата партия. 

Законопроектът мина на трето четене в сряда вечерта с гласовете на 320 депутати , против 276 гласа " срещу ".

С изборите, които се чакат тази есен, английският министър председател заложи репутацията си на обещанието да спре мигрантите без документи да пресичат Ламанша, потвърждавайки, че схемата за депортиране в Руанда ще възпре търсещите леговище лица от рисковото пътешестване.

Но успеха на Сунак пристигна след открита война в Консервативната партия. Сунак претърпя най-големия протест по време на ръководството си във вторник вечерта. 60 консервативни депутати гласоподаваха за корекция, препоръчана от Брекзит ветерана Бил Кеш за сгъстяване на законопроекта.

Сега законопроектът ще бъде подложен на инспекция от членовете на Камарата на лордовете. 
 Британските консерватори недоволни от мигрантската договорка с Руанда
Британските консерватори недоволни от мигрантската договорка с Руанда

Риши сунак изправен пред съществено неодобрение в личната си партия

Повечето от идващите в лодките споделят, че бягат от войни и беднотия в Близкия изток, Африка и Южна Азия. Но английското държавно управление споделя, че към 90% от пътуващите са мъже и доста от тях стопански мигранти, а не същински бежанци.

предходната година, че политиката на Сунак би нарушила английските и интернационалните закони и съглашения за правата на индивида.

В отговор и предложи изключително законодателство, предопределено да преодолее правните спънки, които биха попречили на депортациите.

Умерените консерватори настояват, че няма да поддържат проектозакона, в случай че това значи, че Англия нарушава отговорностите си във връзка с правата на индивида, до момента в който десните политици считат, че той не стига задоволително надалеч, тъй че да спре мигрантите да подхващат правни стъпки, с цел да предотвратят депортирането си.
 Съдът дефинитивно отряза Сунак да праща мигранти в Руанда
Съдът дефинитивно отряза Сунак да праща мигранти в Руанда

Промяна в позицията е допустима, в случай че управляващите поправят плана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР