За денонощието новоустановените случаи са 56. От тях в болници

...
За денонощието новоустановените случаи са 56. От тях в болници
Коментари Харесай

До 1290 стигнаха доказаните случаи на COVID-19 у нас


За денонощието новоустановените случаи са 56. От тях в лечебни заведения са 14.

Активните области с открити случаи са 11. Общият брой на инфектираните е 1290. Активните са 1030. Това стана ясно на брифинга на Щаба тази заран, съобщи Българска национална телевизия

В София случаите са 22, от които приети в болница са двама във ВМА и амбулаторните са 20. В Кюстендил - 13 случая, там имаме ново огнище. 12 са от района на Дупница. Видин - 5, без медицински личен състав, Сливен - 4, Плевен - 3, Благоевград - 3 и Русе - 2. Пазарджик, Велико Търново и Стара Загора, Ямбол - по един случай.

В Стара Загора казусът се обвързван с Паничарево.

Три са новите случаи на деца. В Дупница - две момичата на 5 и 7 години, които не са приети в болница. Във Видин едно момиче на 3 години, също не е прието в болница.

При медицинския личен състав има също три нови случая. 138 стават общо. От Пирогов - един доктор, медецинска сестра и санитар. Различни клиники, нямат общо с хирургия.

Излекуваните са 205. От тях 8 са нови. Пирогов - 4, от тях две са медицински лица, санитари, Сливен - 2, Русе - 1, Ямобл - 1.

Починал за дедонощието е един - mъж на 81 години във ВМА с хронична сърдечна непълнота, хронична обструктивна белодбробна болест и артериална хипертония като съпътстващи болести.

Общият брой на умрелите е 55.

292-ма са признати в болница общо. 37 са в интензивни отделения.

В момента България се катери към идващия си пик. Достигнахме стойности, които до в този момент не бяха достигани. Възникват огнища, които са избрани, със относително огромен брой хора.

В света няма еднопосочно мнение кое е по-добрият вид за учебните заведения – има две тактики: едната е за стартиране на по-малките възпитаници и детските градини, като задачата е родителите да се върнат на работа. Всяка такава мярка може да докара до доста инфектирани, обаче. Вторият модел е стартиране на по-големите възпитаници, тъй като им предстоят по-важни изпити, само че и при тях може да се разчита на по-осъзнато държание по време на зараза – да носят маски, да съблюдават отдалеченост и да употребяват дезинфектанти. И за двете категории се предлага намаляване на броя на децата и двусменен режим. Всичко това ще докара до повече инфектирани, по тази причина всички страни в света насочват повече запаси към лечебните заведения и медиците – по целия свят стартират да трансформират спортни зали в полеви лечебни заведения – въпросът е можем ли да поемем този риск, попита военачалник Мутафчийски.

Относно отваряне на дребните къщи за посетители, началникът на Щаба заяви, че това не би се отразило значително на психическото здраве на нацията, само че сигурно ще усложни епидемиологичната конюнктура в страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР