За денонощието новооткрите потвърдени случаи на коронавирус в България са

...
За денонощието новооткрите потвърдени случаи на коронавирус в България са
Коментари Харесай

По-малко увеличение на регистрираните болни от коронавирус в България

За денонощието новооткрите доказани случаи на ковид в България са 16, като 6 са признати в болница (общо 213 души в болница, 21 в интензивно), при изследвани 496 проби. 581 общо са болните от COVID-19, 2,8% растеж за 24 часа, по отношение на през вчерашния ден е по-малко, тогава беше 4,16%. Нова област с доказани случаи няма. Това съобщи началникът на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски.
От всички заболели, 32 са медици. За през вчерашния ден има нов случай - 64-годишна жена, рентгенов лаборант. 42 души са доказано оздравели.
Същевременно министър председателят Бойко Борисов уточни, че имало медикаменти, които давали добър резултат в битката с COVID-19. Той се похвали, че към България има жестове от чужбина, тъй като и ние вършим жестове. Конкретното тематиката беше японското лекарство Avigan, известно още като Favipiravir и Favilavir. Лекарството е предопределено за лекуване на пневмония, създадено от Fujifilm Toyama Chemical Co за лекуване на грип преди 6 години. Въпреки това, по време на опити върху животни, са открити странични резултати. В резултат на това препаратът е изваден от приложимост при бременни дами и е включен в листата с медикаменти, за които е допустимо лекуване по специфична преценка на управляващите.
Работим интензивно, сподели Борисов, говорейки и за узаконяване на лекарство.
Очаквайте детайлности!
Сподели с твоите другари
Още: " Коронавирус: Пикове на разболели се в Съединени американски щати и Русия, в Китай честват отварянето на Ухан "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР