за денонощие с диагноза COVID-19 отчете статистиката за първия ден

...
за денонощие с диагноза COVID-19 отчете статистиката за първия ден
Коментари Харесай

310 умрели заради коронавируса за денонощие? И по-лошо отива да става

за денонощие с диагноза COVID-19 регистрира статистиката за първия ден на ноември. За втория - 145. Нататък - ще стане ясно. Обаче да знаете, че това не е изключително -!

Ще си разреша да перефразирам проф. Тодор Кантарджиев: - а какъв брой понеделници идват...

Време е да си приказваме суровата истина, въпреки че нито един политик в България не смее да обели дума. Та истината е следната - първо, тази четвърта вълна ще я платим по този метод минимум - в случай че не свием перки и не се покрием като мишка в дупка за зимата, и повече може да платим в човешки живот. Късно е да се направи каквото и да е за по-малко гибел - при по 6000 нови случая дневно, смъртността, която виждаме в този момент, в действителност отразява какво беше преди 2 седмици. Тогава, на 18 октомври по-точно,. Всеки самичък да си счита при съответствие почти 5000 случая:300 умряли какво ще е при 6000 случая! Елементарна математика - няма потребност.

Това беше истината за сегашното. Сега малко да си поговорим за бъдещето. Какво ще е при петата вълна? А при шестата? А при седмата? А нататък? Защото в случай че някой ви каже, че това е най-тежкото и повече няма да е по този начин, надълбоко се лъже или лъже гадно. Ще има още талази - тази ще отмине, друга ще пристигна. Ще има, тъй като вирусът мутира, еволюира и се бори да преодолява построения против по-стари негови разновидности имунитет, без значение дали ваксинален имунитет или натурален имунитет. Не го споделям аз - вижда се за тези, които желаят да гледат. Показват го! Казва го и! Българин! Дали фактически ще стане както споделя, ще забележим - единствено времето ще покаже. Но най-малко към този момент трендовете в цифри не го опровергават. Защото даже в страни, където,, почнаха да връщат ограничения и да работят за трета доза.

Кристално ясно е - единствено с тези ваксини и единствено с имунизация с тях КОВИД няма да си отиде. С тях доста понижава смъртността, понижават много и тежките случаи, само че заболяването не изчезва. И не изчезва, тъй като вирусът се приспособява - мутира и еволюира. По пътя на тази логичност всеки (кандидат)управленец би следвало да се пита - какво ще вършим, в случай че вирусът толкоз мутира, че сегашните ваксини въобще не му работят, както и не му работи и въобще естественият имунитет? Или не " в случай че ", а " като "? А откакто си зададе тези въпроси, да им потърси отговори! Активно, безкомпромисно и без капка популизъм.

Поне към този момент, в световен мащаб страната, която удържа COVID-19 и като напън върху лечебните заведения, и като нови случаи, е Китай. Удържа го, тъй като там с заболяването няма народна власт - но никаква народна власт. Само преди 2 дни публикувахме едно проучване за ограниченията отвън имунизациите, които въздействат на COVID-19. И там - локдаунът е ефикасен, само че на районно равнище, не на национално. А за какво? Защото по този начин не разрешаваш на болестта да плъзне. Хващаш огнището, до момента в който е още малко, и потушаваш огъня преди да стане неконтролируем пожар, в който заран и вечер единствено повтаряш какъв брой са умрелите. В политиката на Китай това е главен инструмент - като се появят някъде случаи на COVID-19, целият регион се отделя, вършат се проби на всички избран брой пъти за избран интервал от време и чак като е ясно кои са се заразили, те остават под карантина, а всичко друго си продължава живота и не се позволява болестта да удари по толкоз доста хора, че този метод да не работи. За задачата трябват организация и хора. В България и двете сякаш липсват, само че преди всичко липсва предпочитание. Давам и съответен образец, че в действителност може - знаете ли какво написа в член 9, член 10. и член 11 от (още сме в такова, единствено дето му викат изключителна епидемиологична обстановка)? Пише, че държавното управление може да подрежда на военните къде и с какво да оказват помощ при налагане на противоепидемични ограничения. Е за какво до момента властта в България - нито на Борисов, нито на Радев - не сподели на военните да оказват помощ на РЗИ - да вземем за пример при определяне на контактни лица при положение на огнище от COVID-19 и следене дали се съблюдава карантина? Ама прецизно следене, не просто проформа. Нещо би трябвало да имат военните обучение за нуклеарни физици да вършат това или какво? Нали помните - локализирате и хващате огнището, до момента в който е малко и не го пускате да стане огромно, с цел да би трябвало да броим по малкия екран с драматичен глас умрелите. А България е във война - към този момент с над 300 умряли дневно! Армията защо я пазим?

Така че, кое в действителност е значимото с ковид? Следното:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР