За ден Украйна укрепи партньорството си с водещия турски производител

...
За ден Украйна укрепи партньорството си с водещия турски производител
Коментари Харесай

Украйна ще купи още турски дронове и ще произвежда двигатели за тях

За ден Украйна укрепи партньорството си с водещия турски производител на дронове " Байрактар " най-малко два пъти, няколко седмици откакто за пръв път употребява безпилотни апарати турско произвеждане против сепаратистите в Източна Украйна.

Министерството на защитата в Киев, че следващата година ще купи от Турция още такива апарати. " Но те ще бъдат украински " Байрактар ", наблягам. Т.е. основани в Турция, само че ще са украински, на въоръжение във Въоръжените сили на Украйна, " предава " Интерфакс Украйна " думите на министър Алексей Резников.

Украйна също така възнамерява сама да създава безпилотни летателни апарати " Байрактар ".

Москва е в градивни, само че комплицирани връзки с Анкара и в Донбас, където работят проруски сепаратисти. Турция в същото време има положително съдействие с Украйна, а и не признава анексията на Крим.

Украински мотори

Междувременно " Байкар " подписа с Украйна съглашение за доставна на мотори, откакто се контракти с " Ивченко напредък " за доставка на Al-322F Turbofan, които създава дружно с " Мотор Сич ", съобщи държавната " ТРТ Хабер ", представена от Българска телеграфна агенция.

На ревюто SAHA Expo 2021 за защита, авиация и космонавтика в Истанбул ръководителят на турската компания Халюк Байрактар открои положителното дългогодишно съдействие сред двете компании. По думите на Байрактар Украйна и Турция са два стратегически колегата, които взаимно се допълват.

" Разчитам, че с този автограф в допълнение ще се ускори двустранното стратегическо съдействие и двете страни ще укрепнат още повече ", сподели Байрактар. Игор Кравченко, шефът на " Ивченко напредък ", благодари за поддръжката на президентите на двете страни. По думите му сега Турция е един от най-силните производители на безпилотни самолети в света.

" Украйна е една от шестте страни, които могат да създават мотори през цялото време до края. Уверен съм, че взаимната ни активност освен ще способства за сигурността и независимостта на нашите две страни, само че и ще предложи на света нов и по-мощен артикул ", добави Кравченко, като открои приноса, който планът ще има и за стопанските системи на Турция и Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР