За даваща чудесни резултати методика за лечение на COVID-19, разработена

...
За даваща чудесни резултати методика за лечение на COVID-19, разработена
Коментари Харесай

Френски терапевти създали собствена методика за лечение на коронавируса

За даваща чудесни резултати методика за лекуване на COVID-19, създадена от трима френски общопрактикуващи лекари, които се намерили посредством профилирана лекарска група във Фейсбук, описа електронното издание „ Бивол “, базирайки се на френския „ Le Parisien “ и рускоезичното издание „ BFM.RU “.
Медиците обменяли между тях и с други сътрудници на практика наблюдения от лекуването на заболелите от ковид, и в следствие са създали лична методика. Схемата им е учредена на проучвания на методиката на професор Дидие Раул от университетската клиника в Марсилия, който създаде комбинирана терапия въз основата на противо-маларийния препарат Хидроксихлороквин и антибиотика Азитромицин. Този способ обаче предизвика бурни полемики във Франция и има както поддръжници, по този начин и съперници.
Авторите описват
Френските лекари Дени Гасталди, Жан-Жак Ербщайн и Оливия Ванстенберге са общопрактикуващи в разнообразни градове в департаментите Мозел и Нор и разпореждат огромни очаквания на своята методика. Доктор Гасталди твърди, че са тествали лекуването върху няколкостотин пациента и то е доста ефикасно.
“Разменихме мисли върху вероятните лекувания. Тъй като не можехме да използваме Хидроксихлороквина от протокола на проф. Раул, (общопрактикуващите лекари нямат право да ползват подобен препарат със мощно деяние, разяснява „ Бивол “), се запитахме дали Азитромицинът не би могъл да е базата за лекуването. Той има преимуществото да е антибиотик, само че също има влияние върху вирусите и противовъзпалително деяние върху белодробния паренхим ”, споделя доктор Гасталди.
Белодробният паренхим е най-уязвим при положение на развиване на цитокинна стихия (свръх-реакция на имунната система), която точно, а не самият вирус, повече от всичко заплашва живота на заболелия в тежките случаи. Поради това лекарите прибавят към Азитромицина и някои други препарати.
“Разсъждавахме кое може да усили резултата от този медикамент. Цинкът е доста сполучлив за това. Добавихме две хапчета цинков глюконат (Effizinc) в протокола. Също емпирично добавихме Singular, употребен при астматични пациенти, поради противовъзпалителната му роля върху белодробните тъкани. При тежките случаи добавихме и Хепарин, с цел да предотвратим тромбозите, флебитите и белодробните емболии, които постоянно се срещат при ковид. Едно от наложителните условия е лекуването да стартира при първите признаци и да не се чака да се стигне до реанимация ”, продължи да споделя доктор Гасталди. Нито един от неговите 200 пациента, върху които е приложил това лекуване, не е умрял , означават цитиралите го издания.
Коментари
„ Практиката – това е аршин за истината “, декларира пред Радио BFM.ru имунологът доктор Владимир Болибок, помолен да разяснява случая. По думите му самата методика е доста забавна, тя следва стъпките на патогенезата на самото заболяване . „ Единият противовъзпалителен препарат ускорява действието си за сметка на различен подобен, след това и за сметка на третия, а механизмът и на трите препарата за влияние върху главното инфектиране е друг. Ако приказваме за цинковия глюконат, този препарат насища левкоцитите с цинк, а това е значимо, с цел да могат те да създават повече ферменти, които убиват бактериите и по-малко от така наречен цитокини “, разяснява доктор Болибок.
За усилването на действието на Азитромицина френските лекари са решили да прибавят в лечебния протокол и цинковия глюконат. Той се ползва при лекуването на кожни възпаления – преди всичко, баналното акне, доста е на ниска цена и се продава без рецепта. Освен това, по емпиричен път в „ коктейла “ е прибавен Сингулар, прилаган за прекъсване на бронхоспазъма при астматични пристъпи, както и като противовъзпалително средство. Ако положението на болния стане тежко, в курса на лекуването се прибавят неголеми дози Хепарин – за профилактика на тромбоза, флебит и трембоемболия на дробовете, които постоянно се развиват при заболяване от ковид, показва още „ Бивол “, базирайки се на BFM.ru.
„ Всички тези препарати са от дълго време известни и за какво в този момент се взеха решение да ги ползват, е напълно ясно. Но все пак, да се твърди, че използването на сходна скица е целесъобразно, е прекомерно прибързано “, счита генералният шеф на научно-изследователска компания Николай Крючков, представен от изданията. По думите му, към този момент е налице схемата Хидроксихлороквин плюс Азитромицин, само че това към момента е догадка, а не финален извод . „ Сега е ясно, споделя той, представен от рускоезичното издание и от „ Бивол “ - че при тежко развиване на обстановката пациентите с COVID-19 развиват дисектичен интраваскуларен синдром на кръвосъсирването. Хепаринът като детайл на сходна терапия може да бъде употребен. Широко обследваната скица на Хидроксихлороквин и Азитромицин не рядко провокира странични феномени, най-много свързани с развиването на сърдечна аритмия, и изключването на Хидроксихлороквина от тази скица евентуално усилва сигурността. Обяснимо е, че в този момент доста лекари се стремят да схванат кое работи и кое не. Това е удивително, само че равнището на доказуема информация, получена по такива подходи, е прекомерно ниско “.
Двете издания означават още, че критиците на методиката се съмняват в етичността на метода и напомнят, че здравната история е цялостна с образци, когато клиничните изпитвания са разкривали заплахата от избрани способи на лекуване, в началото изглеждали като изцяло разумни. „ Да, методиката е чисто емпирична, споделят нейните създатели, само че настояват, че никой от техните стотици пациенти още не е попадал в реанимацията. Те акцентират, че не се интересуват от това да получат Нобелова премия за медицина, а единствено от живота на болните и заради това желаят да споделят опита си с сътрудниците “, показва „ Бивол “, базирайки се на BFM.ru и цитира един от създателите на методиката Дени Гасталди: „ Изследванията, които ще дадат резултати след половин година, когато епидемията ще е свършила, мен не ме интересува “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР