За дървета, засипани с цимент на централната столична улица Петър

...
За дървета, засипани с цимент на централната столична улица Петър
Коментари Харесай

За дървета, засипани с теракол на столичната ул. Петър Парчевич, алармираха граждани

За дървета, засипани с цимент на централната столична улица " Петър Парчевич ", оповестиха от гражданската организация " Спаси София " . Те са получили сигнал, че десетина дървета против 127-о Средно учебно заведение " Иван Денкоглу " са оковани в бетон от дни, осведоми БНР.

От организацията считат, че сходно на старите дървета по ул. " Граф Игнатиев ", и тези ще изсъхнат и по-късно ще бъдат отсечени . От " Спаси София " разгласиха видеозапис в обществените мрежи по случая.
https://fb.watch/1QJQ_SEFZK/
" Фирмата, която ремонтира тротоарите по ул. Парчевич, прави на луди и нас, жителите, и районния кмет. Строителят се " кълнял ", че напълно е отстранен циментът към дърветата, само че единственото, което е направено е да се посипе с пръст, с цел да се прикрие действието ", написа на страницата на " Спаси София ". Стойността на ремонта е към 35 000 лв..

Районният кмет на " Средец " Трайчо Трайков е реагирал по случая във Facebook:

" Наистина, що за глупак би го направил, с изключение на човек, който желае да убие дървото, имали сме и такива случаи ", написа Трайков. Той твърди, че изпълнителят е премахнал строителния материал . Допълва, че още веднъж ще ревизира и твърди - в името на коректността, че кметът на София - Йорданка Фандъкова от ГЕРБ, няма отношение към работите по този тротоар .

От " Спаси София " имат забележки по фугирането, както и за заличаване на остарели гранитни бордюри, присъщи за столицата, подредбата на паветата, даже за ненивелирана шахта .

Срокът за привършване на ремонта на улица " Петър Парчевич " в София е 30 ноември.

Пред публичното радио Трайков съобщи, че на две от десетте дървета е имало насипан теракол. " Това е материал, който не се употребява за ремонта на тротоара, който се прави сега, не се употребява в никаква част от дейностите и няма причина да е там. Необяснимо ми звучи - за какво строителят ще донесе материал , който не му би трябвало, с цел да засипе с него корените на дърветата ", разяснява Трайков.

Тераколът, който е изсипан върху дърветата, е изгребан и там има пръст.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР