За държавна нужда ще бъдат отчуждени имоти-частна държавна собственост, необходими

...
За държавна нужда ще бъдат отчуждени имоти-частна държавна собственост, необходими
Коментари Харесай

Отчуждаването на имоти за новата отсечка на „Хемус“

За държавна потребност ще бъдат отчуждени имоти-частна държавна благосъстоятелност, нужни за построяването на автомагистрала " Хемус ", сектор 1 с обсег от км 78+884 до км 87+800, реши държавното управление. Терените се намират в землището на гр. Ябланица и с. Брестница, област Ловеч. Финансирането по процедурата се обезпечава от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Имот-публична държавна благосъстоятелност е възложен за ръководство на Висшия правосъден съвет за потребностите на Военно-окръжната прокуратура - София и на Софийската районна прокуратура. Теренът и трите здания, издигнати на него, се намират на ул. " Майор Георги Векилски " № 4 в София. Решението ще обезпечи сграден фонд, нужен за административните потребности на двете прокуратури и естественото реализиране на активността им.

Променя се статутът на осем парцела в областите Монтана, Плевен, Ловеч, Ямбол, София и Пловдив от обществена в частна държавна благосъстоятелност. Досега те са били под ръководството на Министерството на защитата, само че са с отпаднала нужда за ведомството. Имотите са: 15,9 дка в с. Долно Озирово, община Вършец; 41,5 дка в с. Каменец, община Пордим; 14 дка в местността " Гириза " на землището на Летница; 1,3 дка в местността " Дормуш мочур " на Летница; 4,4 дка в с. Патрешко, община Троян; 8,4 дка в жк " Бенковски " в Ямбол; 128 дка в столичния кв. " Орландовци " и 81 дка в местността " Капсидата " на с. Крумово, община Родопи.

Други 15 парцела със статут на обществена държавна благосъстоятелност също стават частна държавна благосъстоятелност с решение на Министерски съвет. Те се намират в местността " Военен полигон " в землището на с. Малък манастир, община Елхово. За Министерството на защитата те са с отпаднала нужда и с тях ще могат да се правят разпоредителни дейности като продажба посредством търг съгласно Закона за държавната благосъстоятелност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР